Στη Θεσσαλονίκη χτυπάει από το πρωί η «καρδιά» του 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων καθώς οι 42 κριτές άρχισαν τις δοκιμές και τη βαθμολόγηση των δειγμάτων.
Χωρισμένοι σε έξι ομάδες από έξι κριτές και έναν πρόεδρο(συνολικά 7 άτομα), οι γευσιγνώστες, που προέρχονται από 24 κράτη και την Ελλάδα δοκίμασαν σήμερα τόσο λευκούς όσο και ερυθρούς οίνους. Όπως έλεγαν σε «πηγαδάκια» το επίπεδο των δειγμάτων που έχουν φτάσει φέτος στον διαγωνισμό είναι ιδιαίτερα υψηλό πράγμα που δυσκολεύει αρκετά το έργο τους.
Τα κρασιά που σερβίρονται μέσα σε ειδικές μαύρες σακούλες με τον αύξοντα αριθμό κάθε δείγματος γίνονται από το πρωί αντικείμενο εξονυχιστικού ελέγχου σε ο,τι αφορά το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.
Οινολόγοι,Masters of wine, Master Sommelier αλλά και δημοσιογράφοι του κρασιού ανταλλάσσουν σημαντικές απόψεις για το κρασί που δοκιμάζουν κάθε φορά λίγο πριν προχωρήσουν στη βαθμολόγησή του, η οποία θα κρίνει εάν θα απονεμηθεί ή όχι κάποιο βραβείο.