Ξεκινάει αύριο ο ανανεωμένος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

by GreekCellar
197 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Με νέο πρωτοποριακό κανονισμό και πάνω από 700 δείγματα ξεκινάει αύριο ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών Επώνυμων Εμφιαλωμένων Οίνων και Αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης.

Από το 2015 στο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνονται και τα Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προέλευσης, με παράλληλη γευσιγνωσία από εξειδικευμένη επιτροπή κριτών.

Ο πρόεδρος του Διαγωνισμού, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW δήλωσε στο Greekcellar.gr: «Με την αποδέσμευση του διαγωνισμού από τον OIV, θεωρώ βέβαιο πως ο Διαγωνισμός θα γίνει ακόμα καλύτερος και θα τον εμπιστευθούν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια οι οινοποιοί τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Επίσης η καινοτομία που εισάγουμε φέτος με τη δοκιμή πειραματικών κρασιών αποκλειστικά και μόνο για να δουν οι οινοποιοί που βαδίζουν, αλλά και η προετοιμασία της επόμενης γενιάς κριτών δείχνει πως ο ΕΝΟΑΒΕ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του κρασιού είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τον διαγωνισμό πρότυπο και σημείο αναφοράς για το κρασί»

Οι οίνοι και τα αποστάγματα δοκιμάζονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς γευσιγνώστες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι master of wine, master sommelier, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και εκδότες περιοδικών οίνου, οινολόγοι και σύμβουλοι οίνου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 753 δείγματα, από Ελλάδα, Κύπρο, Βραζιλία, Γερμανία, Τουρκία και Γεωργία. Τα 710 δείγματα αφορούν οίνους, ενώ τα 43 αποστάγματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των συμμετοχών στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. 2018 διακρίνουμε δείγματα από καινούργια οινοποιεία, ενώ παράλληλα ο αριθμός των αποσταγμάτων της φετινής διοργάνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά.

25 διακεκριμένοι γευσιγνώστες-κριτές θα δοκιμάσουν και θα βαθμολογήσουν τα δείγματα του Δ.Δ.Ο.Α.Θ. 2018, μεταξύ των οποίων 3 master of wine, 1 master sommelier, οινολόγοι, δημοσιογράφοι και συγγραφείς οίνου.

Επιπλέον φέτος για πρώτη φορά, τους Διαγωνισμούς θα παρακολουθήσουν 5 νέοι εκπαιδευόμενοι «associated judges» με στόχο να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μελλοντικά μία καινούργια ομάδα ειδικών οινογευσίας.

Τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 2 Μαρτίου από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tiwc.gr ενώ η τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Οινόραμα.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like