Ξεκινά αύριο ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

by GreekCellar
243 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Έφτασε λοιπόν η ώρα για την έναρξη του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που ήδη από πέρυσι έχει ανανεωθεί αλλάζοντας προς το καλύτερο τους κανόνες και τις διαδικασίες.

Και φέτος υπό την προεδρία του Master of Wine, Κωνσταντίνου Λαζαράκη, οι κριτές θα αξιολογήσουν τα δείγματα που έστειλαν οινοποιεία από Κύπρο, Βραζιλία, Γαλλία και Βουλγαρία, ενώ από φέτος στα τραπέζια των κριτών θα υπάρχουν και οι associate judges, που θα αποκτήσουν εμπειρία ώστε στη συνέχεια να γίνουν κριτές.

Μεταξύ των κριτών θα υπάρχουν 4 masters of wine και ένας master sommelier (Konstantin Baum (Γερμανία) – Master of Wine, Emma Dawson (ΗνωμένοΒασίλειο) – Master of Wine, Paul Liversedge (Ελβετία) – Master of Wine, Madeleine Stenwreth (Σουηδία) – Master of Wine, Stefan Neumann (ΗνωμένοΒασίλειο) – Master Sommelier)  γεγονός που αποδεικνύει την ευρύτερη αποδοχή του διαγωνισμού στην παγκόσμια οινική κοινότητα.

Οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν πέρυσι κέρδισαν και την εμπιστοσύνη των οινοποιών κυρίως στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι φέτος τα δείγματα (866) αυξήθηκαν κατά 16%.

Ένα μόνο από τα 5 τραπέζια δοκιμάζει και βαθμολογεί και την κατηγορία των αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, εφόσον οι κριτές του διαθέτουν την ανάλογη για την κατηγορία αυτή εμπειρία.

Υπολογίζεται πως ο/η κάθε γευσιγνώστης-κριτής του Διαγωνισμού δοκιμάζει και βαθμολογεί την κάθε ημέρα της διεξαγωγής του 60 δείγματα.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like