Μια ιδιαίτερη έκθεση που παντρεύει το κρασί και την μακραίωνη ιστορία του στην πατρίδα μας με την τέχνη και ειδικότερα με τη ζωγραφική, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.
Η έκθεση “Wine Spirit / Το πνεύμα του κρασιού” πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη) και φιλοξενεί τα έργα 34 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι επιχειρούν μέσα από τα έργα τους να συνδυάσουν εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές με κοινό άξονα το κρασί.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Λήμνου μετά από πρωτοβουλία του χώρου τέχνης «Ώχρα Μπλε», ενώ από τις 16 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου θα «μετακομίσει» στη Λήμνο.
Την έκθεση επιμελήθηκε ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Γιάννης Μπόλης, ενώ σε αυτή συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εξής καλλιτέχνες:
- Βαβάτσης Γιώργος
- Βούσουρας Ανδρέας
- Γιανναδάκης Μανόλης
- Δαμπασίνα Λυδία
- Δεσποτέρη Ντίνα
- Ελευθεριάδης Μάριος
- Επιτρόπου Στέφανος
- Θεοφυλάκτου Ελένη
- Inkarnato Paolo
- Καββαθά Αντιγόνη
- Καρλαφτόπουλος Δημήτρης
- Κεχαγιόγλου Χρήστος
- Κομπατσιάρη Μαρία
- Κοντέλλης Ανδρέας
- Κοντοσφύρης Χάρης
- Κοτούλας Απόστολος
- Κωνσταντίνου Δέσποινα
- Λιούκρας Σωτήρης
- Μαγκανιώτης Αλέξανδρος
- Μαυρίδης Έκτορας
- Μακρή Τέτα
- Μπλιάτκας Νικόλας
- Μπονάτσου Ισμήνη
- Ξαφοπούλου Αλεξία
- Παπαδόπουλος Αντώνης
- Παπαδοπούλου Αγγελική
- Πουλαντζά Νατάσσα
- Σεπετζόγλου Νίκος
- Σιατερλή Δήμητρα
- Σφούνης Θωμάς
- Τερζής Νίκος
- Τσακίρης Γιώργος
- Τσεριώνης Γιώργος
- Χριστοφορίδου Ειρήνη
Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και τη Λήμνο, που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις αλλά και βραδιές οινογνωσίας.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 10.00 -17.00,
Σάββατο, 11.00-15.00, Κυριακή και Δευτέρα, κλειστά
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Casa Bianca , 2310 427555, 2313 318538