Wine Seminar 2017 Κύκλος B’ στο MONK

by GreekCellar
48 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ο «μοναχός» σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης! Μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού μέσω ενός σεμιναρίου εισαγωγής στις βασικές αρχές του κρασιού. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα μέσα από μια δωδεκάωρη διαδρομή γνώσης, απόλαυσης και διασκέδασης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Monk wine-bar restaurant (Καρόρη 4 Αθήνα) και χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες διάρκειας τριών ωρών η κάθε μία. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο sommelier και μέλος της Π.ΕΝ.Ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το σεμινάριο είναι δομημένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές «οινόφιλους» όσο και σε επαγγελματίες του χώρου.

Κύριες Ενότητες Σεμιναρίου σε τίτλους:

1ο Μέρος: 9 Απριλίου 2017 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Τι είναι κρασί
• Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας
• Κύριες 15 ελληνικές λευκές ποικιλίες
• Ασύρτικο
• Μοσχοφίλερο
• Μαλαγουζιά
• Κύριες 15 ελληνικές ερυθρές ποικιλίες
• Αγιωργήτικο
• Ξινόμαυρο
• Νομοθεσία Ελληνικών Οίνων
• Κύριες Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος
• Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
• Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του Ελληνικού αμπελώνα

2ο Μέρος: 23 Απριλίου 2017 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Κύριες Οινοπαραγωγικές Χώρες του Κόσμου
• Παλαιός & Νέος Κόσμος
• Κύριες 16 διεθνής λευκές ποικιλίες
• Chardonnay
• Sauvignon Blanc
• Κύριες 18 διεθνής ερυθρές ποικιλίες
• Cabernet Sauvignon
• Merlot
• Syrah
• Pinot Noir
• Νομοθεσία Γαλλίας
• Νομοθεσία Ιταλίας
• Οι Φιάλες του Κρασιού
• Τα Πώματα του Κρασιού
• Η Ιδανική Κάβα
• Συντήρηση & Παλαίωση
• Τα Ποτήρια του Κρασιού
• Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
• Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του διεθνή αμπελώνα

3ο Μέρος: 9 Μαΐου 2017 (Κυριακή 16:00 – 19:00)

• Κατηγοριοποίηση Κρασιών
• Τύποι & Στυλ Οίνου
• Η Προτεραιότητες στο Σερβίρισμα
• Θερμοκρασίες Σερβιρίσματος
• Το Άνοιγμα της Φιάλης
• Μετάγγιση – Decanting
• Κατακάθια στο Κρασί
• Η Ανοιχτή Φιάλη
• Η Λίστα Κρασιών – Wine List
• Στο Εστιατόριο – Bar
• Σφάλματα στο Κρασί
• Τα Θειώδη στο Κρασί
• Η Χρονιά – Σοδειά στο Κρασί
• Ένα Μοναδικά Εξαιρετικό Κρασί
• Γνωρίζετε Ότι…
• Η Αγορά του Κρασιού
• Συχνές Ερωτήσεις
• Κρασί & Θερμίδες
• Αρμονία Φαγητού Κρασιού
• Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές

4ο Μέρος: 2 Μαΐου 2017 (Τρίτη 21:00)

• Γευσιγνωστικό Δείπνο 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικά πιάτα
• Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου και για τις τέσσερις ενότητες είναι στην ειδική τιμή των 150€ / συμμετοχή. Για τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Οινολογίας η τιμή του σεμιναρίου είναι στα 100€ / συμμετοχή. Προκαταβολή 50€ έως και τις 3 Απριλίου 2017 και εξόφληση σε μια ή δύο επιπλέον δόσεις έως και τις 7 Μαΐου 2017.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Όποιος συμμετέχοντας δεν μπορέσει να παραβρεθεί σε μια από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες θα παρακολουθήσει την συγκεκριμένη ενότητα σε εμβόλιμη ημερομηνία.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα 2103211117 ή 6977418277.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like