When pigs fly (no 2)

by GreekCellar
51 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Εγώ πάλι σε λευκό προτιμώ το Sauvignon blanc του Αηδαρίνη. Μ’ αρέσει που τόλμησε να βάλει στα βόρεια (στην Γουμένισσα) αυτήν την ποικιλία από την κοιλάδα της Loire και μου θυμίζει αυτό που λένε οι δάσκαλοι μου στα κρασιά εδώ και χρόνια. Ότι πρέπει να φυτέψουμε ποικιλίες για λευκό κρασί στη Βόρειο Ελλάδα και ποικιλίες για κόκκινο στα νότια. (Ωραίο κρασί με καλή οξύτητα. Και σε καλή τιμή και η φιάλη.)

Στα κόκκινα, όταν θα τελειώσω την Ράμνιστα που έχω αφήσει κάβα… θέλω να δοκιμάσω το Αγιωργίτικο του Λαντίδη.  Επίσης παραγωγό που τον έχω σε μεγάληυπόληψη. Κι αυτός, όπως ο Αηδαρίνης, βγάζει  το κρασί του και σε ασκό.

( Στην κρίση απαντάμε με έξυπνες κινήσεις. Γιατί πολλά μπορούμε να κόψουμε, αλλά όχι και το κρασί.. Έλεος κύριοι δανειστές..)

Υπάρχει και ροζέ. Ροζέ από Μοσχάτο Τυρνάβου και Merlot, από τον γνωστό παραγωγό Μίγα. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Αλλά λέω να πάω απόψε, να τα βάλω όλα μπροστά μου και να κάνω degustation..

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like