Βυζαντινή Περίοδος

by GreekCellar
98 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Τη Βυζαντινή περίοδο η αμπελουργική παράδοση διατηρείται παρά το γεγονός ότι η διάδοση του Χριστιανισμού, ελαχιστοποιεί συμπόσια και ειδωλολατρικές τελετές που προέβλεπαν και μεγάλη κατανάλωση κρασιού.

Είναι όμως η εποχή που εξελίσσονται πολλές οινοποιητικές πρακτικές, ενώ το αμπέλι εισωρεί στη βυζαντινή τέχνη αλλά και τη μοναστηριακή ζωή, όπου ιδιαίτερα στο Άγιο Όρος – όπως μέχρι και σήμερα – δημιουργούνται σπουδαία ελληνικά κρασιά.

Οι εχθρικές και πειρατικές επιδρομές θα προκαλέσουν πολλές φορές τεράστιες ζημιές στην αμπελουργία στον ελλαδικό χώρο. Ωστόσο τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στις εξαγωγές, ενώ τα κρασιά τους βρίσκονται συχνά στα αυτοκρατορικά τραπέζια.

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like