Vinsanto: Ο Άγιος Οίνος της Σαντορίνης

by GreekCellar
67 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η ιστορία της παραγωγής του, χάνεται αρκετούς αιώνες πίσω, εκεί όπου βρίσκεται και η αρχή της ονομασίας του. “Άγιος Οίνος” ή “Οίνος της Σαντο(ρίνης);”, όποια κι αν είναι η πραγματική ερμηνεία του Vinsanto το γλυκό κρασί με το μπρούτζινο χρώμα είναι ένα από τα πιο δυνατά και γνωστά κρασιά του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Οι αμπελουργοί τρυγούν τα σταφύλια του Vinsanto (Ασύρτικο, Αηδάνι και Αθήρι) στα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά το λιάσιμό τους για περίπου δεκαπέντε ημέρες γίνεται το πάτημά τους.

Ο μούστος μπαίνει σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει για τουλάχιστον 24 μήνες μέχρι να ωριμάσει και να αποκτήσει το ιδιαίτερο χρώμα του αλλά και τη σπάνια γλυκύτητα και γεύση του.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like