Βιδιανό: Κάνει τον πρώτο του ζάλο για να κατακτήσει τον κόσμο

by GreekCellar
62 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Αν ήταν καλλιτέχνης ή ποδοσφαιριστής σίγουρα όλοι θα έγραφαν πως θα μιλούν για αυτόν για πολλές δεκαετίες ακόμα, εννοώντας πως έχει μεγάλες δυνατότητες καριέρας.

Το ίδιο όμως μπορεί να πει κανείς και για το Βιδιανό, την κρητική ποικιλία, που αν και ακόμα δίνει ελάχιστους οίνους κυρίως λόγω των περιορισμένων εκτάσεων στις οποίες καλλιεργείται (Ρέθυμνο & Ηράκλειο) κερδίζει έδαφος στις τάξεις των οινόφιλων και ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι Κρητικοί οινοποιοί παράγουν από το διαμάντι της κρητικής γης λευκούς ξηρούς οίνους, που εάν παλαιωθούν στα κατάλληλα βαρέλια από κιτρινοπράσινο χρώμα, γίνονται εντελώς κίτρινοι.

Διακρίνονται για τη μέτρια υψηλή οξύτητά τους, ενώ αρκετές φορές οι οινοποιοί αναμειγνύουν την ποικιλία με τη βηλάνα. Το άρωμα του κρασιού από βιδιανό, θυμίζει ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, εσπεριδοειδή ακόμα και βότανα, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μπορούν να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο σε πιο δροσερά υψόμετρα.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like