Βερτζαμί

by GreekCellar
82 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Συναντάται στη δυτική Ελλάδα και έχει εντυπωσιακή ένταση αρωμάτων και γεύσεων. Ωστόσο καλλιεργείται σε πάρα πολύ μικρή έκταση, που όμως βαίνει αυξανόμενη μιας και δίνει πολύ καλά ξηρά, τα περισσότερα εκ των οποίων ωριμάζουν σε βαρέλι.

Τα κρασιά από βερτζαμί έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα σε βαθμό που να φαίνονται μαύρα λίγες μέρες μετά την εκχύλιση. Στη μύτη διακρίνονται νότες ευκάλυπτου και κέδρου σε συνδυασμό με μαύρα φρούτα και δρυς.

Κυριότερη περιοχή καλλιέργειάς του είναι η Λευκάδα, ωστόσο μπορεί να το βρει κανείς στη Δυτική Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο. Ορισμένοι παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε χαρμάνια μαζί με μαυροδάφνη ή διεθνείς ποικιλίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως κρασιά από βερτζαμί ακόμα και μια δεκαετία μετά την εσοδεία τους έχουν νεανική γεύση.

(για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την ιστοσελίδα newwinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like