Οινοποιείο Τρουπή: Με δύναμη την οικογενειακή παράδοση

by GreekCellar
337 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η ιστορία της οικογένειας Τρουπή θα μπορούσε να πει κανείς ότι στηρίζεται στις βαθιές οικογενειακές ρίζες, που ξεκινούν από τη δεκαετία του ’70 όταν τα μέλη της καλλιεργούσαν τα αμπέλια με σκοπό την εμπορία των προϊόντων αλλά και την οινοποίηση μέρους των σταφυλιών για τις οικογενειακές ανάγκες.

Τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Τρουπής αξιοποιώντας την οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια – κάτι που του εξασφαλίζει πολύ καλή πρώτη ύλη – και με συμπαραστάτες τα παιδιά του δημιούργησε μια μονάδα παραγωγής και οινοποίησης στην περιοχή Φτέρη της Μαντίνειας.

SONY DSC

Το οινοποιείο Τρουπή είναι σύγχρονο, μικρής δυναμικότητας και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή των οικογενειακών αμπελώνων. Οι ανοξείδωτες ψυχόμενες – θερμαινόμενες δεξαμενές, το πνευματικό πιεστήριο καθώς και η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, αναδεικνύουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχοφίλερου που δημιουργεί το Οινοποιείο Τρουπή.

Οι αμπελώνες του οινοποιείου είναι φυτεμένοι στην περιοχή Φτέρη Μαντινείας σε υψόμετρο 700 μέτρων με το μεγαλύτερο μέρος τους να καλύπτεται από την ποικιλία Μοσχοφίλερο.

Η εκλεκτή ποικιλία των παραγόμενων οίνων οφείλεται στη διατήρηση των χαμηλών αποδόσεων ανά στρέμμα. Το έδαφος, το κλίμα η ευγενική διαχείριση του περιβάλλοντος και ο σωστός τρόπος οινοποίησης δίνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το κρασί του Οινοποιείου Τρουπή ιδιαίτερο σε ποιότητα. Στόχος είναι η παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας η οποία πηγάζει από την αγάπη της οικογένειας Τρουπή για τον τόπο και για το καλό κρασί.

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like