Τουρκοκρατία

by GreekCellar
164 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η κατάκτηση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς αποτελεί και το ξεκίνημα μιας από τις χειρότερες περιόδους του ελληνικού οίνου.

Το Ισλάμ που απαγορεύει ρητά την κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί τους σουλτάνους και τους κατά τόπους εκπροσώπους τους να ελαχιστοποιήσουν την παραγωγή και σε αρκετές περιοχές να την απαγορεύσουν πλήρως καταστρέφοντας μάλιστα και αμπελώνες αιώνων.

Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση τόσο των ποικιλιών όσο και των τεχνικών οινοποίησης εκείνη τη σκοτεινή περίοδο παίζει η Εκκλησία και κυρίως τα μοναστήρια, που έχουν στην κατοχή τους μεγάλους αμπελώνες και χαίρουν ειδικών προνομίων από τις τουρκικές Αρχές. Στην κορυφή βρίσκονται οι Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων. Μοναδικές περιοχές που διατήρησαν την οινοπαραγωγική τους δραστηριότητα ήταν η Σιάτιστα, η Νάουσα, ο Τύρναβος, η Ραψάνη, η Νεμέα, τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και η Κρήτη.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like