Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Βλέπω την εξαιρετική εκπομπή του “δασκάλου”, όλοι έτσι τον λέμε, Δημ. Χατζηνικολάου, για τον “οίνο τον αγαπητό.”  Από το web της ΕΡΤ, αφού και αυτή την Κυριακή (ή είναι Σάββατο;) την έχασα. Αυτή τη φορά ο Δημ. Χατζηνικολάου είναι στα Μεσόγεια.
Στα μέρη μου, αφού εκεί είναι η οίνο-παρέα μου.. Πρώτη επίσκεψη στον Παπαγιαννάκο, στο φοβερό βιοδυναμικό οινοποιείο του. Πρέπει να πάω… Μετά στον Κοκοτό. Στο ωραίο κτήμα του.

Πήγε και στον παραγωγό Βασίλη Παναγιώτου.  Εκεί δίπλα είναι όλοι. Στο οινοποιείο του μαζευόμαστε τα Σάββατα-εγώ είμαι guest, οι άλλοι μόνιμοι- και πίνουμε κρασί με ό,τι φέρει ο καθένας από φαγητό. Ελιές ο ένας, ψωμί ο άλλος. Λίγο ζαμπόν ο τρίτος. Ενίοτε μια σύζυγος ενός από την παρέα μας στέλνει και μια πίτα η κάποιος έχει μαγειρέψει ή δοκιμάσει να μαγειρέψει καλύτερα.

Ξέρετε…Ό,τι και να ‘ναι γίνεται πανηγύρι.. Καλό κρασί να υπάρχει και τα άλλα τα βρίσκουμε. Μόνο οι πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται για μα μην χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Στο τραπέζι Σαββατιανό φυσικά, κατ’ ευθείαν από τη δεξαμενή, που οινοποιεί εξαιρετικά ο Β. Παναγιωτου. Το συνιστώ. Δεν ξέρω που θα το βρείτε εκτός από το Μαρκόπουλο, υπήρχε στο House of wine μέχρι πρόσφατα, εγώ το αγοράζω απευθείας από τον ίδιο.. Ωραίο κρασί, τίμιο. Κι ας έχει αυτήν την περίεργη ετικέτα με τον παππού του πάνω στην ξύλινη καρότσα που την σέρνει το μουλάρι, από ένα τρύγο προπολεμικό, που ξενίζει.

Όπως όλοι οι αγρότες, αγύριστο κεφάλι ο Βασίλης. Βρε φτιάξε μια ετικέτα μοντέρνα, να θυμίζει λίγο Γαλλία του λέω. Αμετάπειστος.. Εγώ είμαι παραδοσιακός μου λέει. Ούτε καν Ίντερνετ δεν έχει.
Το Σαββατιανό μου αρέσει. Μου αρέσει που θεωρείται ταπεινό. Μου αρέσει που είναι της Αττικής. Ντόπιο. Οι ειδικοί λένε ότι δεν μπορεί να βγάλει μεγάλο κρασί. ΟΚ θα έχουν δίκιο. Αλλά με τα γεμιστά πως πάει. Με τις χόρτοπίτες…επίσης.

Πανδαισία..

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like