Το κρασί του Τόμσεν

by GreekCellar
184 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Αν ήξεραν οι τροϊκανοί από κρασί δεν θα έκαναν τα λάθη που κάνουν… Ναι θα σας αποδείξω σήμερα ότι ακόμα και για την διαπραγμάτευση χρειάζεται να ξέρεις λίγο από κρασί. Και σίγουρα να πίνεις.

Και όμως….  Όπως θα θυμάστε όλοι από το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, που φοβάμαι ότι δεν διαβάζει συχνά ο Τόμσεν.. ο Ιησούς λέει στους μαθητές του: “Και ουδείς βάλει οίνον νέον εις ασκούς παλαιούς. Ει δε μη, ρήσσει ο οίνος ο νέος τους ασκούς και ο οίνος εκχείται και οι ασκοί απολούνται. Αλλά οίνον νέον εις ασκούς καιρούς βλητέον”.

Δηλαδή δεν βάζεις νέο κρασί σε παλαιό ασκό, γιατί το κρασί θα σπάσει τους ασκούς και το κρασί θα χυθεί και πάει περίπατο και ο ασκός… Το καινούργιο κρασί το βάζεις σε νέους ασκούς…

Δηλαδή, το νέο δεν μπαίνει σε παλιά καλούπια.. Οι νέες ιδέες χρειάζονται νέο πλαίσιο. Στα καθ’ ήμας δηλαδή, δεν μπορείς να βάλεις τον Τσίπρα με τις παλαιομοδίτικες αριστερές, κρατικίστικες απόψεις του να κάνει φιλοαναπτυξιακή πολιτική, ιδιωτικοποιήσεις και μείωση του δημοσίου τομέα.

Χρειάζεται νέος ασκός βρε παιδί μου. Εμείς βέβαια που το Κατα Μαρκον και τους ασκούς τους παίζουμε στα χέρια, όλα αυτά τα ξέρουμε. Ο Τόμσεν όμως που πίνει μπύρα, καθ’ ότι βόρειος, και δεν τον κόβω να διαβάζει και συχνά τα Ευαγγελία, όλα αυτά τα αγνοεί.. Και φυσικά προκύπτει αδιέξοδο.

Γι αυτό νέος ασκός γρήγορα. Όλα κι όλα…. Όλα τα υπομένω. Και τους φόρους και το ύφος του Σκουρλέτη και τις  ανοησίες της Ολγας Γεροβασίλη ανέχομαι.

Αλλά να πηγαίνει στράφι το κρασί και να χύνεται.. Όχι, αυτό δεν το δέχομαι..

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like