Λεπτά και εξευγενισμένα κρασιά δίνει η περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.Στην περιοχή Ραψάνη, οι αμπελουργοί έχουν δημιουργήσει καλλιέργεις Ξινόμαυρου, Σταυρωτού και Κρασάτου, οι οποίες τους χαρίζουν οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με χαρακτηριστικό το βαθύ πορφυρό χρώμα.

Στην Αγχίαλο παράγεται ο λευξός ξηρός Π.Ο.Π από τις ποικιλίες Ροδίτης και Σαββατιανό, που επηρρεάζονται θετικά από τη χαμηλή θέση των αμπελώνων που βρίσκονται πολύ κοντά στον Παγασητικό κόλπο.

Στα πεδινά μέρη της Καρδίτσας συναντάμε αμπέλια στις πεδινές περιοχές γύρω από την ομώνυμη πόλη αλλά και σε ορεινά χωριά στα Άγραφα και την οροσειρά της Πίνδου.

Το πλέον φημισμένο κρασί ΠΟΠ της περιοχής, είναι το μαύρο Μεσενικόλα, που έχει πάρει το όνομα του από ένα χωριό της περιοχής, ενώ ο ίδιος οίνος παράγετα επίσης στα χωριά Μοσχάτο, Μορφοβούνι και Μητρόπολη.

Γεμάτα με αρωματικά στοιχεία λουλουδιών είναι τα κρασιά του Τυρνάβου, όπου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου, Μπατίκι, Σαββατιανό και Ροδίτης.

Email: info@greekcellar.gr