Terroir

by GreekCellar
65 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Τι συνιστά ένα εξαιρετικό terroir; Είναι μια εξίσωση που συμπεριλαμβάνει φτωχά εδάφη, υψηλό υψόμετρο και μεγάλες εδαφολογικές κλίσεις. Προσθέστε και ακραίες καιρικές συνθήκες και voila.. Ένα σπουδαίο κρασί μπορεί να γεννηθεί..
Τα λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι του master of wine Γιάννη Καρακάση, και ήταν η εισαγωγή σε ένα σημείωμα του για το κρασί που φτιάχνεται στα ορεινά της Τήνου από τον παραγωγό Αβατάγγελο. Δεν τα έχω πιεί τα κρασιά ( Τοινος) αλλά λίγο που έχω περπατήσει στην Τήνο, η περιγραφή του terroir είναι απόλυτα  ακριβής. Γιατί λοιπόν να μην βγάλει και η Τήνος σπουδαία κρασιά;
Κι εκεί που έψαχνα να βρω σε ποιο ακριβώς χωριό έχει φυτέψει το Ασύρτικο και το Μαυροτράγανο ο Αβατάγγελος ( εκεί στο Εξωβουργιο είναι) πέφτω σε μια συνέντευξη, που έδωσε μαζί με τον Μελά (του L tOUR Melas) σε ένα περιοδικό… Και ποιος νομίζετε ήταν ο τίτλος;

Οι “επίμονοι”οινοπαραγωγοί…. voila

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like