Τα τρία Άτια του Κτήματος Αργυράκη

by GreekCellar
692 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Τρία κομψά «άλογα» μας περίμεναν  στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα ερυθρό.  Μιλάμε για τις ετικέτες  του κτήματος Αργυράκη, με την ονομασία «Άτι» που δοκιμάσαμε στο Tasting Room της κάβας Ermou Spirits.

Το Λευκό Άτι, από Mαλαγουζιά και Aσύρτικο.

Το Ροζέ Άτι , από ποικιλία Syrah.

Το Ερυθρό Άτι, από Ξινόμαυρο και Merlot.

Τρία υπερήφανα «Άτια» παρουσιάστηκαν από τον οινολόγο και τρίτης γενιάς οινοποιό του κτήματος, Κωνσταντίνο Αργυράκη.  Το κτήμα βρίσκεται στην Βέροια και παράγει περίπου είκοσι χιλίαδες φιάλες το χρόνο για τις τέσσερις ετικέτες του. Η τέταρτη, το «Γλυκό Φιλί», ένα γλυκό κρασί, blend, απο Merlot, Syrah και  Ξινόμαυρο δεν υπήρχε για να το δοκιμάσουμε καθώς παράγεται σε λίγο παραπάνω από 1000 φιάλες τον χρόνο…

Ο Κωνσταντίνος Αργυράκης, που έκανε την παρουσίαση των κρασιών μας μίλησε λίγο και για το μέλλον του κτήματος. Μαζί με τον αδερφό του αλλά και την πολύτιμη εμπειρία του πατέρα τους θέλουν και προσπαθούν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στο οινοποιείο. Δείχνουν πρόθυμοι να αναλάβουν υπεύθυνα τα ηνία του κτήματος για ακόμα πιο υπερήφανα «Άτια».

Την διοργάνωση για το wine tasting του Κτήματος Αργυράκη οργάνωσε το Wine Kingdom και πραγματοποιήθηκε στο Ermou Spirits Cava Pittaras Trade Beverages με τη συνεργασία του Unfiltered Butcher (Βασίλης Μαστρογιαννάκης).

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like