Η Εύβοια, η Αττική και η Βοιωτία «σέρνουν τον χορό» της οινοπαραγωγής στη Στερεά Ελλάδα, που αποτελεί μια εξαιρετικά δραστήρια περιοχή. Κατά κύριο λόγο καλλιεργούνται το Σαββατιανό και ο Ροδίτης με την πρώτη να καλύπτει περί το 90% των Αττικών αμπελώνων. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τη θέση της ευρέως διαδεδομένης Ρετσίνας, παίρνει το λευκό ξηρό από το Σαββατιανό, το Βραδιανό αλλά και η δημοφιλής Μαλαγουζιά.

Στη Βοιωτία συναντά κανείς πολλές ποικιλίες για λευκούς και ερυθρούς οίνους,όπως το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο, το CabernetSauvignon,Syrah, Carignan,GrenacheRouge, αλλά και οι Σαββατιανό και Ροδίτης.

Οι δύο τελευταίες ποικιλίες απαντώνται σχεδόν και σε όλους τους αμπελώνες της Εύβοιας, ωστόσο το ιδαίτερο κλίμα του νησιού προσδίδει στους παραγόμενους οίνους στιβαρό σώμα.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr