Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Προχθές βράδυ μας κάλεσε ο Αλέξης σε πάρτυ γενεθλίων στο Paleo. (Χρόνια πολλά φίλε και πάλι..) Υπέροχο wine bar στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά. Γύρω γύρω μόνο εργοστάσια και σιδηρουργεία. (Να πάτε, υπέροχος χώρος, καταπληκτική λίστα κρασιών, και σε λογικές τιμές. Είναι must).

Ωραία παρέα, παλαιοί συμμαθητές (και νέες αφίξεις). Σπουδαίος οικοδεσπότης και ο Γιάννης Καϊμενάκης. Ο επονομαζόμενος και terroirista. Master στο ιταλικό κρασί και στα γαλλικά κρασιά του Νότου. Και φυσικά ωραία ελληνικά κρασιά.

Ξεκίνησα με κτήμα Παπαργυρίου. Μοσχούδι, Ασύρτικο. Εξαιρετικό . Όπως πάντα.. Είναι και το υψόμετρο βλέπεις…

Μετά άρχισαν να έρχονται τα φαγητά, και το γύρισα στο κόκκινο. Ο παλαιός  μου συμμαθητής ο Βασίλης μου έβαλε ξινόμαυρο. Ποιανού του λέω; Δεν ήξερε… ούτε εγώ το ήξερα.  Άγνωστο όνομα. Όπως συνήθως συμβαίνει με το ξινόμαυρο, είχε πολύ πικρές τανίνες. Αν δεν έχει παλιώσει το ξινόμαυρο ή αν δεν είναι μάστορας στην οινοποίηση ο παραγωγός δεν πίνεται. (Λέω εγώ τώρα…)

Μετά από λίγο εμφανίζεται μια μπουκάλα Αγιωργίτικο του Μητραβέλα. Αυτός είσαι λέω. Ξέρετε με το σαλιγκαράκι στην ετικέτα. ( Και σιγά μην ξέρει ο Μητραβέλας το κίνημα του slow food. Τα μεγάλα πνεύματα όμως συναντώνται). Παιδιά δοκιμάστε το, λέω στην υπόλοιπη παρέα. Δοκιμάζουν, όλοι ευχαριστημένοι. Επιτέλους…

Μια φορά τον πήρα τηλέφωνο τον Μητραβέλα. Να σας επισκεφτούμε του λέω; Μπα μου απαντά, μικρό το οινοποιείο, ακατάστατο, δεν έχω χώρο.. Δεν βαριέσαι. Το κρασί του είναι σπουδαίο κι ας είναι ο παραγωγός παλαιάς κοπής.

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like