“Σκόνη στ’ αμπέλια” – Ένα ιδιαίτερο βιβλίο

by GreekCellar
252 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η γέννηση, ο θάνατος και η ανάσταση μα πιο πολύ όσα παρεμβάλλονται μεταξύ αυτών των τριών κομβικών σημείων της πορείας του ανθρώπου αλλά και της φύσης, ξεπηδούν από τις σελίδες ενός εξαιρετικού βιβλίου, που γράφτηκε από ανθρώπους του κρασιού και του μόχθου.

«Σκόνη στ’Αμπέλια» ο τίτλος του, Νίκος Αστεριάδης (σ.σ. Οίνοι Αδάμ για να καταλαβαινόμαστε) , Ελένη Στεφανοπούλου και Κωστής Καλημέρης οι συγγραφείς του. Σε παίρνει από το χέρι λιτά μέσα από τον μόχθο, τη σύνεση και τον ιδρώτα για τη δημιουργία του κρασιού και σε πηγαίνει να βρεις το αμπέλι που κρύβεις μέσα σου.

Σε βάζει να σκεφτείς τη ζωή σου, τις ταχύτητες με τις οποίες δουλεύεις και εν τέλει ζεις, αλλά και τις πραγματικές αξίες όπως ο άρτος, ο οίνος, η παρέα, η φιλία, η ομοφωνία αλλά και η εν οίνω διαφωνία. Οι σελίδες του βιβλίου θα σας φέρουν θύμισες από Πάσχα ή καλοκαίρια στο χωριό, εικόνες αν όχι κάτι πιο χειροπιαστό από αμπελώνες κι ανάλογα τη διάθεσή σας ακόμα και μυρωδιές κρυμμένες βαθιά μέσα σας.

Βιβλίο – ταξίδι στον χρόνο, στην κοινωνία, στα ήθη μας και τα έθιμά μας. Ταξίδι από την περιοχή των Αρχαίων Καλινδοίων, ως τα Ανώγεια και τον «Τράγο στ’Αμπέλια» αλλά και ως τα κουτούκια της Αθήνας με το κρασί στο βαρέλι.

Δεν χρειάζονται περισσότερα να πει κανείς για αυτό το βιβλίο, η ανάγνωσή του είναι πολύ καλύτερη, πολύ πιο ουσιώδης και ταπεινά θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα.

«Σκόνη στ’Αμπέλια», από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Ξεσκονίστε τη…

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like