Ροδίτης: Ο κατακτητής του ελληνικού αμπελώνα

by GreekCellar
155 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Είναι η πιο πολυφυτεμένη ποικιλία στη χώρα, ενώ οι οίνοι ΠΓΕ στους οποίους συμμετέχει είναι δύσκολο να μετρηθούν. Ο Ροδίτης είναι η λευκή ποικιλία που έχει κατακτήσει τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ οι παραλλαγές στο χρώμα του, του δίνουν και διαφορετικά ονόματα ανά την Ελλάδα, όπως πχ Λευκό Αγχιάλου ή Αλεπού σε περιοχές που έχει πιο ρόδινη απόχρωση.

Οι οίνοι από Ροδίτη σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες έχουν ισορροπία ανάμεσα στην αλκοόλη και την οξύτητα, ενώ στα αρώματά τους εντοπίζει κανείς, άνθη, εσπεριδοειδή, μήλο, πεπόνι, αλλά και ορυκτά.

Ο Ροδίτης δίνει αποκλειστικά το ΠΟΠ Πάτρα, ενώ συμμετέχει κατά 75% στο ΠΟΠ Αγχίαλος. Σημαντικό χαρμάνι με Ροδίτη θεωρούνται οι οίνοι ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα.

 

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like