Ρομπόλα: Μοναδική και σπάνια

by GreekCellar
161 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Μοναδική και πολλά υποσχόμενη δίνει λευκά, ξηρά κρασιά με φίνο χαρακτήρα που εκφράζουν με μοναδικό τρόπο το terroir.

Είναι ευαίσθητη σε ασθένειες και ξηρασία και καλλιεργείται στο Ιόνιο και κυρίως στην Κεφαλονιά όπου παράγεται και ο οίνος ΠΟΠ Ρομπόλα. Απαιτεί άγονα εδάφη, είναι ιδιαίτερα παραγωγική και γι αυτό τον λόγο είναι αναγκαίος ο περιορισμός των αποδόσεων για μια καλή ρομπόλα.

Η προσεκτική οινοποίησή της είναι 100% απαραίτητη καθώς έχει ευοξείδωτο χαρακτήρα, ενώ οι οινοποίησή της γίνεται συνήθως σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Το κρασί από ρομπόλα έχει μια ευρωπαϊκή “ορυκτώδη” παρουσία, μέτριο σώμα και εξαιρετική οξύτητα.

 

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like