“Οίνος & Ύδωρ”: Ένα masterclass με την υπογραφή των οινοποιών της Βορείου Ελλάδος

by greekcellar-admin
347 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η επίδραση του υδάτινου στοιχείου στο αμπέλι και ως εκ τούτου και στο κρασί είναι το αντικείμενο ενός ιδιαίτερου masterclass που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των φετινών Βοροινών.

Το πρωτότυπο masterclass θα παρουσιάσουν οι οινολόγοι – οινοποιοί Άγγελος Ιατρίδης και Γιάννης Βογιατζής και ο γεωπόνος, Γιώργος Σαλπιγγίδης. Στόχος τους είναι να ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε παραθαλάσσιους και παραλίμνιους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, αναλύοντας τα εδαφικά χαρακτηριστικά και τις κλιματολογικές τους συνθήκες, την επιλογή και την ανάπτυξη των ποικιλιών που καλλιεργούνται, τις απαιτήσεις στο αμπέλι κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στον τρύγο.

Για να γίνει όμως αντιληπτό το αποτύπωμα του νερού στα χαρακτηριστικά του κρασιού θα υπάρξουν τέσσερα διαφορετικά flights, 15 ετικέτες από αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες θα καλύπτουν παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές καθώς και εκείνες που βρίσκονται σε γειτνίαση.

Η ομάδα των βασικών εισηγητών θα πλαισιωθεί από μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», προκειμένου να συμβάλουν με τις δικές τους γνώσεις στην άρτια κάλυψη του θέματος.

Το masterclass «Οίνος & Ύδωρ», θα γίνει στο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στο Golden Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, από τις 11:00 ως τις 13:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like