Πρόγραμμα Εκδηλώσεων “Δραμοινογνωσια 2016”

by greekcellar-admin
[trx_title type=”2″ align=”center” bottom=”40″]Πρόγραμμα Εκδηλώσεων “Δραμοινογνωσία 2016”[/trx_title]
[trx_image url=”2306″ animation=”fadeInLeft”]

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

20:30 Εκδήλωση έναρξης στο θεατράκι Αγίας Βαρβάρας

“Στα μονοπάτια του Διόνυσου”

Διονυσιακές επιβιώσεις, δρώμενα και τελετουργίες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Πετρούσας και Πύργων. Το κοινό υποδέχεται τα συμμετέχοντα οινοποιεία με τους οινολόγους τους στην πρώτη γραμμή και γεύεται τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές.

21:30 Μουσικό κάλεσμα για τραγούδι, κέφι και χορό από τον Σύλλογο Δραμινών Φίλων “Ο Αρίων”. Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.

19:00 Το καφέ – μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “Black & Wine” με την Ελισάβετ Στράγκα και την Κατερίνα Μανούση. Μια ξεχωριστή προβολή συναισθημάτων, σχεδιάζοντας… στο πλαίσιο των ανθρώπινων σχέσεων μέσω της επιρροής τους από το κρασί.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

10:00 – 12:00 “Δράμα 1840 – 1940. Άρωμα ταμπάκου. Ιστορίες – Πάθη – Πρωταγωνιστές”

Εκδήλωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας ΑΕ για την παρουσίαση του πιλοτικού έργου τουριστικής ερμηνείας δέκα επιλεγμένων μνημείων – σταθμών της αστικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Δράμας, που σχετίζονται με τη χρυσή εποχή του καπνού. Η εκδήλωση στοχεύει παράλληλα στη διερεύνηση της δυνατότητας ευρύτερης ή ειδικότερης σύνδεσης του αστικού πολιτιστικού προϊόντος με άλλους τουριστικούς πόρους (δυνητικούς ή ήδη ενεργοποιημένους) και κυρίως το κρασί. Το πιλοτικό έργο, που θα παρουσιαστεί εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης ALECTOR – Collaborative Networks of Multilevel Actors to advance quality standards for heritage tourism at Cross Border Level, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Black Sea Joint Operational Programme. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Hydrama Grand Hotel.

20:00 “Γνωρίζω το κρασί του τόπου μου”

Παρουσίαση: Φραγκίσκος Παπαγεωργίου

Οι φοιτητές του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας και το winewalker.gr αναλύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής, την στενή σχέση του οίνου της Δράμας με την ιστορία και τους λόγους που το Δραμινό κρασί έχει ξεχωρίσει σε παγκόσμια κλίμακα και παρουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της γευσιγνωσίας. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τη γευστική δοκιμή των εξαιρετικών οίνων της περιοχής. Προτεραιότητα εισόδου θα έχουν τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα “Δραμοινογνωσία – Dramoinognosia” στο Facebook. Η εκδήλωση γίνεται στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.

20:00 Το καφέ – μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “Μοριοκολογόντας…”. Αρπάζοντας την ευκαιρία για πειραματισμούς και μοναδικές γεύσεις η “Φάμπριcα” ετοιμάζει μοναδικές συνταγές με βάση τους τοπικούς οίνους και την molecular mixology.

21:15 Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

21:30 Το “Art Café” διοργανώνει μουσική βραδιά με τον τραγουδοποιό – ερμηνευτή Απόστολο Ρίζο.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γαστρονομική περιπλάνηση στο Δήμο Προσοτσάνης

10:00 – 14:00 Οι τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής θα είναι ανοιχτές για γνωριμίας με το κοινό

19:00 Έκθεση εταιριών παραγωγής τροφίμων στο κέντρο της Προσοτσάνης

21:00 Θα απολαύσουμε τις γευστικές δημιουργίες του chef Τάσου Ζαχαρόπουλου βασισμένες στα προϊόντα της περιοχής. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

17:00 “Μαθαίνουμε τα μυστικά του αμπελιού” Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας διοργανώνει δωρεάν  ξενάγηση για κάθε ενδιαφερόμενο σε αμπελώνα της Χωριστής Δράμας.

17:00 – 17:15 Προσέλευση και αναχώρηση από την είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Διοικητήριο)

17:30 – 18:45 Ξενάγηση στον αμπελώνα με τον γεωπόνο κ. Ζαφείρη Μυστακίδη.

19:00 – 21:00 Εσπερίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: “Επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και καλλιεργητικών πρακτικών στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων”.

18:45 – 19:15 Προσέλευση – Χαιρετισμοί

19:15 – 19:45 “Η καλλιέργεια της αμπέλου κάτω από δύσκολες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες και η παραγωγή προϊόντων ποιότητας” ( Νίκος Νικολάου: Καθηγητής Αμπελουργίας ΑΠΘ)

      19:45 – 20:15 “Φυσικό περιβάλλον της αμπέλου και η σημασία του για τον αμπελώνα της Δράμας” (Στέφανος Κουνδουράς: Επίκουρος Καθηγητής Αμπελουργίας ΑΠΘ)

20:15 – 20:45 “Φυτοπροστασία στο αμπέλι – Συμβατική, ολοκληρωμένη, βιολογική και η επίδραση τους στο τελικό προϊόν” (Ζαφείρης Μυστακίδης Msc – Πρόεδρος Δ.Ε. ΓΕΩΤ.Ε.Ε Ανατ. Μακεδονίας)

20:45 – 21:00 Ερωτήσεις

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

20:00 Το καφέ – μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση “Shake your Wine”. Ο τοπικός οίνος μεταμορφώνεται, αναμειγνύεται, στολίζεται με τοπικά προϊόντα και σερβίρεται ως ξεχωριστό Cocktail όπως μόνο η Φάμπριcα ξέρει.

22:00 Το “Art Café” διοργανώνει Funk, Blues & Soul βραδιά με τους FUNK IT UP

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

18:30 Η Οικολογική Κίνηση Δράμας και η εναλλακτική κοινότητα “ΠΕΛΙΤΙ” διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: “Γιατί σταφυλοθεραπεία, πως , διάρκεια, οφέλη και διακοπή της” με ομιλητή τον κ. Γ. Σωφρονιάδη. Παράλληλα τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά (ζωγραφική και χειροτεχνία) με θέμα “παιδί και αμπέλι”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

19:00 “Θρακο-κατάνυξη”. Η Θρακική Εστία Δράμας με ένα γνήσιο θρακιώτικο  γλέντι συμμετέχει στη “Δραμοινογνωσία”. Ο χορός και το κρασί θα ρέουν άφθονα επί της οδούς Ίωνος Δραγούμη στη Δράμα.

19:30 “Τραγουδάμε για το κρασί…με το κρασί”

Αναπολούμε τις ρομαντικές εποχές της λατέρνας και της καντάδας.Τραγουδάμε και χορεύουμε μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας. Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

20:00 Το “Adesso Bar” διοργανώνει το event “Grapes on Twist” σε μια βραδιά με ιδιαίτερα cocktails βασισμένα στα δραμινά κρασιά. Απολαύστε τα αγαπημένα σας κλασικά κοκτέιλ σε παραλλαγές με τοπικά κρασιά και γευτείτε την διαφορά των αγαπημένων σας οίνων σε τέσσερις διαφορετικούς πρωτότυπους συνδυασμούς που προτείνει το Adesso Bar.

20:30 “Wine party στην παλιά Δράμα” Διοργάνωση: ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δράμας. Η εκδήλωση θα γίνεις στην πάροδο της οδού Αμύντα στο σιντριβάνι.

20:30 Το καφέ – μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “JOEY live”. Ο Σαλονικιός τροβαδούρος του Folk & Roll JOEY σε μια σύνθεση έκπληξη με ντέφια, κέφια, ακορντεόν, μπαγλαμάδες, αηδόνια, τρομπόνια κι άλλα πολλά.

21:00 Τα καφέ-μπαρ “Monk”, “Di Bruno” και “Carano” διοργανώνουν μουσική βραδιά με Dj επί της οδού Ζερβού, συνοδεία δροσερών κοκτέιλ με βάση τα δραμινά κρασιά.

 22:00 Το “Art café” διοργανώνει μουσική βραδιά με την Σόφη Γεωργαντζή. Τα Βαλκάνια συναντούν την Ήπειρο και την μπλουζ με μοναδικό τρόπο.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

18:00 – 21:30 Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει για ακόμα μια φορά τη “Γιορτή Αγοράς”. Το κέντρο της πόλης πεζοδρομείται και γεμίζει μουσικά συγκροτήματα και διάφορα happenings. Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι:

Γ. Παπανδρέου & Εμμ. Παπά, Μ. Αλεξάνδρου (ύψος Εθνικής Τράπεζας), Λαμπριανίδη & Άρμεν, Καραϊσκάκη & 19ης Μαΐου, Βενιζέλου, Βελισαρίου, Αγ. Σοφίας & Μ. Αλεξάνδρου.

Η αγορά της πόλης θα λειτουργήσει μέχρι τις 21:30

19:30 Το καφέ-μπαρ “Ελευθερία” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης” παρουσιάζει το βιβλίο “Ουρανόεσσα” του Κώστα Κρομμύδα.

21:00 Κεντρική Εκδήλωση. “Στην Υγειά μας ! Πίνουμε κρασί… και το εννοούμε!” Η “πεντάμετρη φιάλη των Wines of Drama” ανοίγει… και χορευτικά, τύμπανα και μουσικές από το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας, τα κρουστά του Bloco da Grecia “Fasarioso” και τα κέντρα μπαλέτου “Pirouette” της Έλενας και Κωνστα- ντίνας Νότα πλαισιώνουν την τιμητική μας εκδήλωση. Στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

21:30 Το καφέ-μπαρ “Black Sugar” διοργανώνει Greek Wine Night, ελληνική μουσι- κή βραδιά με DJ.

21:30 Το “Γλυκό καφέ” διοργανώνει μουσική βραδιά με τους Νίκο Γρηγοριάδη και Μαρία Συρμαλόγλου, electric & acoustic guitar & crust.

22:00 Το “Art café” διοργανώνει έντεχνη μουσική βραδιά με τους Μάριο Σαμδάνη (κιθάρα, τραγούδι) και Θανάση Ζεμαδάνη (μπουζούκι, τραγούδι).

22:00 Τα καφέ-μπαρ “CHICO”, “ΦΙΚΑ” και το ψητοπωλείο “Τεμπελαρχείο” διοργανώνουν συναυλία με τα χάλκινα πνευστά Κοζάνης. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης”.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

17:00 Το καφέ-μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “Taste it Correct”. Η Φάμπριcα και ξεχωριστοί chef, συνδυάζουν τον τοπικό οίνο με ιδιαίτερες γεύσεις απόλυτα ταιριαστές για το κάθε κρασί ξεχωριστά.

20:00 “8ο Φεστιβάλ Γεύσεων”. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου και Κοιν.Σ.Επ “Ηλιοδώρα” – Δήμος Δοξάτου – Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου. Στον εξωτερικό χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου

21:30 Το καφέ-μπαρ “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ” διοργανώνει Live μουσική βραδιά με τον Μάριο Σαμδάνη

21:30 Το “Γλυκό καφέ” διοργανώνει μουσική βραδιά με τους Εlpida unplugged: Elpida Stoitsou:vox, Aris Christovitsis: guitar/vox, Nicol Xouri: violin/vox.

22:00 Το “Art café” διοργανώνει μουσική βραδιά με τον Dj Alex I ’m/pure (Lost in sound)

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

10:00 Βόλτα & συλλογή στα χνάρια των Μανιταριών με τους Μανιταρόφιλους Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Αναχώρηση από την πλατεία Ελευθερίας Δράμας

17:00 Το καφέ-μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση “Bye Bye Δραμοινο- γνωσία”. Αποχαιρετιστήριο απογευματινό Cocktail Rolling. On Decks: George Nikoglou, Dj Nellos, Dj Steve Woody, Antony tCa, Dj Bazil

20:00 Παρουσίαση του βιβλίου “Μανιτάρια του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδό πης” έκδοσης του Φ.Δ.Ο.Ρ. από τον συγγραφέα Α. Παπαδημητρίου. Εκδήλωση γευσιγνωσίας. Δοκιμάζουμε μανιταρόσουπα από τους φίλους των μανιταριών και άλλα μανιταροεδέσματα από συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις της περιοχής. (Συμμετοχή: Φίλοι των Μανιταριών, Κοιν.Σ.Επ. “Ηλιοδώρα” Καλαμπακίου, Συνεταιρισμός Κοκκινογείων, Συνεταιρισμός “Η ΚΑΛΟΑΓΡΙΤΙΣΣΑ”, εταιρεία αφυδατωμένων προϊόντων “ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ” Κοκκινογείων και η εταιρεία “ΔΡΥΑΔΕΣ” Σιδηρονέρου με το γλυκό του κουταλιού μανιτάρι). Στο θεατράκι Αγίας Βαρβάρας.

21:30 Συναυλία με το συγκρότημα “48 ώρες” στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας.