Με κορωνίδα της τη Νεμέα η Πελοπόννησος  αποτελεί τη μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της χώρας.Η Νεμέα είναι το σημαντικότερο κέντρο παραγωγής ερυθρών οίνων ΠΟΠ Νεμέα από τη διάσημη ποικιλία Αγιωργίτικο. Οι οίνοι της περιοχής έχουν βραβευθεί πολλές φορές σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Τη Νεμέα ακολουθεί η Μαντινεία μια περιοχή της Αρκαδίας όπου καλλιεργείται η ποικιλία Μοσχοφίλερο, που δίνει λευκά, δροσερά και αρωματικά κρασιά, τα οποία είναι επίσης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Η ποικιλία Ροδίτης κυριαρχεί στην περιοχή της Αχαΐας, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις τόσο σε πεδινές όσο και σε ορεινές περιοχές, όπου παράγονται κυρίως λευκοί οίνοι. Ξεχωριστή θέση στην οινοπαραγωγή της περιοχής έχει η ποικιλία «Μαυροδάφνη», με το ομώνυμο παλαιωμένο γλυκό ερυθρό κρασί ΠΟΠ από τις περιοχές της Πάτρας και του Ρίου.

Οι αμπελουργοί της Μεσσήνης, της Πυλίας και της Τριφυλίας καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις με ελληνικές και ξένες ποικιλίες με πιο περιζήτη από όλες τηνCabernetSauvignon που ταιριάζει απόλυτα στις ημιορεινές περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr