Όχι άλλους φόρους (στο κρασί)

by GreekCellar
195 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Διαβάζω τις αντιδράσεις των παραγωγών (το κείμενο που δημοσίευσε ο Σκούρας δηλαδή) και γίνομαι έξαλλος. 42 εκ ευρώ είναι όλο κι όλο το όφελος στον προϋπολογισμό από τον φόρο στο κρασί, και τους έχει γονατίσει όλους. Και παρά τις υποσχέσεις ότι θα τον καταργήσουν, πάλι τίποτα.. Αποτέλεσμα; Η μισή παραγωγή σταφυλιού διακινείται παράνομα. Με ό,τι αυτό σημαίνει σε απώλεια φορολογικών εσόδων.. Και οι τίμιοι παραγωγοί, αυτοί που πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι, υποφέρουν. Πρέπει να προκαταβάλουν τον φόρο. Αυξάνεται η τιμή του προϊόντος τώρα που γίνονται τα πρώτα μεγάλα βήματα για τις εξαγωγές. Απαράδεκτος, και γι αυτό και για όλα τα αλλά, κ. Ευκλείδη.
Ήμουν χθες καθισμένος στο  Ηeteroclito (απέναντι από την Μητρόπολη), το νέο μου στέκι – πολύ ωραίο wine bar ειδικά τώρα το καλοκαίρι – και έγραφα, όταν έπεσα πάνω στον Ξύδη. Τον παραγωγό από την Νεμέα (σας έχω ξαναγράψει). Με το εξαιρετικό του Αγιωργίτικο (φυσικά). Καλά που δεν άφησα την άλλη μου δουλειά, να αφιερωθώ στην εταιρεία όπως ονειρευόμουνα, μου είπε. Τώρα με τον φόρο, δεν θα τα έβγαζα πέρα..
Αφού κακολογήσαμε μαζί την κυβέρνηση και την μυωπία της, τον ρώτησα για το κρασί την εποχή της κρίσης. Φεύγει η μένει αδιάθετο; τον ρώτησα. Έτσι κι αλλιώς μου είπε, οι παλιές χρονιές ωριμάζουν ακόμα.. τώρα είμαστε στο 2007. Το Reserve.. Αντέχει κι άλλο; τον ρώτησα. Αλλά 10-15 χρόνια και στο υπογράφω, μου απάντησε.. Μου έτρεχαν τα σάλια. Αυτός πάλι πήγαινε δίπλα στο wine bar Vintage (επίσης στην Μητροπόλεως ) που σερβίρει το κρασί του. Δεν το έχω επισκεφθεί. Αν βρεθείτε όμως στην γειτονιά, ξέρετε…

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like