Όλα έτοιμα για τον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

by GreekCellar
226 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Σε μια νέα δυναμική φάση και ανοδική πορεία περνάει ο 17ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από αύριο 1η Μαρτίου έως και την 3η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος ο αριθμός των δειγμάτων που έστειλαν Έλληνες αλλά και ξένοι οινοποιοί παρουσίασε αύξηση 18% φτάνοντας συνολικά τα 783 δείγματα εκ των οποίων τα 757 αφορούν οίνους και τα 26 αμπελοοινικά αποστάγματα.

Τα 663 δείγματα προέρχονται από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα 120 από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Συνολικά τα δείγματα θα δοκιμάσουν 42 γευσιγνώστες από τους οποίους οι 24 είναι ξένοι και οι 18 Έλληνες, ενώ πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Έλληνας Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Στην επιτροπή των γευσιγνωστών – κριτών συμμετέχουν ακόμα άλλοι τέσσερις Masters of Wine, η Sarah Jane Evans, η Elizabeth Gabay, ο Robin Kick και ο Γ. Καρακάσης.

Η διοργάνωση διεξάγεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr, ενώ η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 στην Αίγλη Ζαππείου στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama.

Την επόμενη μέρα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους βραβευμένους οίνους και τα αποστάγματα.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like