Οινοτικά 2018 – “Ισχύς εν τη ενώσει”

by GreekCellar
192 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Οι Κρήτες φημίζονται για την παλληκαριά και τον δυναμισμό τους και αυτό φροντίζουν να το αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση…Μια από αυτές είναι και τα ετήσια Οινοτικά της Αθήνας, όπου ο κρητικός αμπελώνας φτάνει στην πρωτεύουσα σύσσωμος και ενωμένος για να αποδείξει πως το «η ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να βρει και στον οινικό τομέα την πλήρη εφαρμογή της.

Φέτος τα 25 κρητικά οινοποιεία προτίμησαν έναν διαφορετικό αλλά πολύ φιλόξενο χώρο την Αθηναϊδα, ένα κτίριο που συνδυάζει τη βιομηχανική αρχιτεκτονική με τη ζεστασιά που ταιριάζει στο κρασί.

Ενώπιον των εκατοντάδων επαγγελματιών και οινόφιλων που βρέθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» 25 κρητικά οινοποιεία παρουσίασαν περισσότερες από 200 ετικέτες αποδεικνύοντας τη δυναμική του αμπελώνα της Μεγαλονήσου.

Ασφαλώς και τα μονοποικιλιακά της Κρήτης είχα τον πρώτο λόγο όπως πάντα, ωστόσο η μύτη μας συνέλαβε νέα ιδιαίτερα αρώματα, αλλά και ο ουρανίσκος μας γεύτηκε καινούργια και πολλά υποσχόμενα blends.

Σε κάθε εκδήλωση του Wines of Crete, που μας έχουν συνηθίσει σε καινοτομίες και πρωτοτυπία φέτος σημειώνουμε ιδιαίτερα την εκδήλωση για τον Οινοτουρισμό, όπου ακούστηκαν σημαντικές απόψεις γύρω από την πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.  Επαγγελματίες του κρασιού, των ξενοδοχείων αλλά και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους, με συντονιστή τον δημοσιογράφο, Νίκο Ιωαννίδη.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι νοητές περιηγήσεις στον κρητικό αμπελώνα έγιναν από την έμπειρη οινοχόο, Υρώ Κολιακουδάκη. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή και τις απογευματινές ώρες όταν οι οινόφιλοι  σχολώντας από τις δουλειές τους – η εκδήλωση έγινε Δευτέρα –  έφταναν στον Πολυχώρο, άρχισε μια ζωηρή και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων αθηναϊκών wine bars υπό την μαεστρική καθοδήγηση της διευθύντριας του περιοδικού «Οινοχόος» της Καθημερινής, Μερόπής Παπαδοπούλου.

Ταυτόχρονα ο οινοχόος, Άρης Σκλαβενίτης και η οινολόγος, Χρύσα Γιατρά, παρουσίασαν σε γευσιγνωσία τέσσερις από τις δημοφιλέστερες ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ένα διαφορετικό, διαδραστικό σεμινάριο και διασκεδαστικό παιχνίδι με θέμα «Βιδιανό – Ραντεβού στα Τυφλά», σχεδιασμένο ειδικά από τους Wine Tales, Κώστα Προβατά, DipWSET και τον δημοσιογράφο Νίκο Ιωαννίδη.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like