Οινοτικά 2017: Με ένα ζάλο* η Κρήτη στην Αθήνα

by GreekCellar
234 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Μια ευχάριστη οινική απόβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα καθώς 25 κρητικά οινοποιεία παρουσίασαν τα κρασιά τους στο οινόφιλο κοινό, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη δυναμική αλλά και την ποιότητα που έχουν τα κρασιά από τη Μεγαλόνησο.

Συνολικά οι Αθηναίοι που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 250 ετικέτες, οι περισσότερες εκ των οποίων παράγονται από μοναδικές κρητικές ποικιλίες. Ταυτόχρονα αντλούσαν πληροφορίες για τις ποικιλίες αλλά και τις μεθόδους οινοποίησης από τους ίδιους τους οινοποιούς καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν παρόντες.

Επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλοι γεύτηκαν και δείγματα της νέας εσοδείας, που δείχνει να είναι μια από τις καλύτερες χρονιές.  Τα Wines of Crete που μας έχουν συνηθίσει σε πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, φέτος στόχευσαν στην μεγαλύτερη γνωριμία του κοινού με τις ποικιλίες Βιδιανό (λευκή) και Λιάτικο (ερυθρή). Μάλιστα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει διαφορετικές εκδοχές οινοποίησης από διαφορετικούς οινοποιούς.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι επτά οινικές ξεναγήσεις στις αμπελοοινικές ζώνες της Κρήτης, που πραγματοποίησε σε ξεχωριστό χώρο δίπλα στην κεντρική έκθεση, η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη.

Στο χώρο της έκθεσης ο επισκέπτης συνδύασε τα κρητικά κρασιά με Κρητικά παραδοσιακά αλλαντικά και Κρητικά τυριά από τα μέλη του Δικτύου Κρητικού Τυριού.

*ζάλος: το βήμα στην κρητική διάλεκτο

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like