Οινοποιείο Συμεωνίδη: Κρασί πάππου προς πάππου

Όποιος θέλει να μιλήσει για το Οινοποιείο Συμεωνίδη σίγουρα θα πρέπει να αναφερθεί σε μια παράδοση, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Το οινοποιείο βρίσκεται στο Ελαιοχώρι του Δήμου Ελευθερών κοντά στην Καβάλα. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του απλώνονται σε έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ το οινοποιείο συνεργάζεται και με σχεδόν όλους τους τοπικούς αμπελοκαλλιεργητές.

Η πλειονότητα των αμπελιών βρίσκεται στο όρος «Σύμβολο» και σε υψόμετρο από 50 έως 500 μέτρα . Τα παγωμένα κύματα του βορρά εμποδίζονται από το να φτάσουν στα αμπέλια από τα βουνά, ενώ από την πλευρά του νότου το Αιγαίο «αγκαλιάζει» τις καλλιέργειες δίνοντας επί της ουσίας ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

oinopoieio-sumewnidh1

Το αμμουδερό έδαφος αλλά κυρίως η ατμόσφαιρα της περιοχής δίνουν λεπτά αρώματα και πολλά σάκχαρα. Το οινοποιείο είναι προσανατολισμένο στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, ενώ συνδυάζει τις παραδοσιακές και κλασικές μεθόδους με την τεχνολογική εξέλιξη.

Ολόκληρη η οικογένεια Συμεωνίδη ακολουθεί τα χνάρια και την πορεία που χάραξαν παππούδες και προπαππούδες και εγγυάται την παραγωγή ποιοτικών οίνων και τα επόμενα χρόνια.

 

Οι ετικές του οινοποιείου

Email: info@greekcellar.gr