Ο Μέγας Σταυρός της Αξίας στον Γιάννη Μπουτάρη

by GreekCellar
316 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ένας άνθρωπος του κρασιού που ξεχωρίζει για την κοινωνική του δράση τις ευαισθησίες του, ο Γιάννης Μπουτάρης, θα παρασημοφορηθεί σε ειδική τελετή στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης, από τον Γερμανό Πρέσωη, Γενς Πλότνερ.

Το Μέγα Σταυρό του Τάγματος της Αξίας, αποφάσισε να απονείμει στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, δρ. Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ.

“Με τον τρόπο αυτό τιμά τη μεγάλη προσφορά του Δημάρχου κ. Μπουτάρη στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, καθώς και στην ελληνογερμανική συνεργασία. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται μέσω της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τις γερμανικές πόλεις Κολωνία και Λειψία, με τη δημιουργία ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και ιδιαίτερα με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Το έργο αυτό, το οποίο πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Γερμανίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αποτελεί φόρο τιμής στη Μνήμη των φονευθέντων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, για το οποίο ευθύνεται η ναζιστική Γερμανία.”, αναφέρει η Κυρ-Γιάννης και συνεχίζει:

Η προσφορά του Δημάρχου κ. Μπουτάρη ως προς το έργο αυτό, καθώς και στην απότιση τιμής στη μακραίωνη Εβραϊκή παράδοση της πόλης με το φρικτό τέλος που ακολούθησε, ήταν τεράστια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε μια νέα, κοσμοπολίτικη πόλη, ανοιχτή στη συνεργασία με την Ευρώπη και τον κόσμο”.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like