Ο κ. Ηλίας Μπίζιος

by GreekCellar
156 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Σας το είχα πει. Θα επανέλθω. Στο κομμάτι της Ρομπινσον στους FT για τα ελληνικά κρασιά. Στα λευκά σας θυμίζω, έγραψε έναν ύμνο για τα κρασιά του Χατζηδάκη, αφού όλες σχεδόν οι επιλογές της για το άσπρο, ήταν κρασιά του μεγάλου Χατζηδάκη. Διάλεξε και ένα του Καραβιτάκη, το Βιδιανό του, που έφαγα την Αθήνα να το βρω αλλά… εις μάτην. Όχι πως στην Σαντορίνη και στο Ασύρτικο δεν έχουμε  και άλλους εξαιρετικούς παραγωγούς ε! Μην τρελαθούμε. Σιγάλας, Παρασκευόπουλος (Γαία), Γαβαλάς, Άργυρος (φοβερός…), Τσέλεπος. Ακόμα και ο Συνεταιρισμός βγάζει πολύ ωραίο κρασί. Το Νυχτέρι του είναι εξαιρετικό.

Ξαναγύρισα στο κομμάτι, να δω τις επιλογές της για το κόκκινο. Πρώτο – πρώτο είχε την Νεμέα του Μπίζιου. Αισθάνθηκα λίγο @@@@@@. Ούτε που τον είχα ακούσει. Μπήκα στο Ίντερνετ να μάθω περισσότερα. Ηλίας Μπίζιος λοιπόν, φρέσκο το κτήμα, 100 ιδιόκτητα στρέμματα στον Ασπρόκαμπο, και βγάζει κόκκινο Νεμέα, ένα blend με Cabernet, ροζέ, αλλά και άσπρο με Ροδίτη και Σαββατιανό. Τα βαρέλια γαλλικά και αμερικανικά, η παλαίωση η γνωστή της Νεμέας και το οινοποιείο είναι επισκέψιμο. Στο site υπάρχει και το τηλέφωνο του οινοποιείου για να κλείσεις ραντεβού… Ιδού λοιπόν το project για το φθινόπωρο… Να γνωρίσουμε τα κρασιά του κ. Μπιζιου.

(Για τις άλλες επιλογές της Joan στο κόκκινο κρασί, αλλά και τις ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ  της… θα τα ξαναπούμε.)

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like