Μοσχάτο Αλεξανδρείας: Με άρωμα…βόρειας Αφρικής

by GreekCellar
56 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Κατάγεται από τη βόρεια Αφρική και σύμφωνα με τις καταγραφές έφτασε στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα και ευδοκίμησε χάρη στην αγάπη του για τη ζέστη.

Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας είναι απαλό και διακριτικό, δίνει γλυκά κρασιά και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ξηρών και αρωματικών λευκών.

Στη χώρα μας βρήκε τον τόπο του στη Λήμνο, όπου εκεί δίνει και τους οίνους ΠΟΠ Μοσχάτο Λήμνου, ΠΟΠ Λήμνος και τον γλυκύ οίνο “Μοσχάτος Λήμνου”.

Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας είναι λιγότερο αρωματικό από το λεπτόρωγο Μοσχάτο. Η βλάστησή του ξεκινά στα μέσα του Μάρτη και η ωρίμανση γίνεται το Σεπτέμβριο. Συνήθως κάθε κλιματίδα του έχει 1-2 τσαμπιά που ζυγίζουν το καθένα πάνω από 300 γραμμ.

Τα κρασιά από Μοσχάτο Αλεξανδρείας έχουν διακριτικό άρωμα, πλούσιο σώμα και στρογγυλή παρουσία.

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like