Μοσχοφίλερο: Συνώνυμο του αρώματος

by GreekCellar
151 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Δεν κατέχει τυχαία το πρώτο συνθετικό της (μοσχο) καθώς είναι η πλέον αρωματική ποικιλία της οικογένειας που ακούει στο όνομα «φιλέρια».

Η εικόνα της συγκεκριμένης ποικιλίας ξεγελάει καθώς οι ρώγες της είναι ερυθρωπές ή γκρίζες ωστόσο δίνει ξηρά λευκά και ορισμένα αφρώδη κρασιά. Τα παλιότερα χρόνια πριν από τη δεκαετία του ’80 οι οινοποιοί δεν είχαν αντιληφθεί την αξία της και τη χρησιμοποιούσαν κυρίως για χαρμάνια καθώς έχει εξαιρετικό άρωμα.

Η καρδιά θα μπορούσε να πει κανείς της καλλιέργειας και οινοποίησης του Μοσχοφίλερου είναι η Μαντίνεια, όπου παράγεται και ο ομώνυμος ΠΟΠ οίνος. Τα κρασιά από Μοσχοφίλερο χαρακτηρίζονται για την φρεσκάδα τους και τα αρώματά τους.

 

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like