Μαύρο Μεσενικόλα: Γέννημα της λίμνης…

by GreekCellar
67 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Την συναντάμε μόνο στη Λίμνη Πλαστήρα, δίνει μοναδικά κρασιά και έχει τις ρίζες της στην Ενετοκρατία, όταν ένας εκ των αξιωματούχων της εποχής φύτεψε τα πρώτα αμπέλια της ποικιλίας Μαύρο Μεσενικόλα στην περιοχή.

Το όνομά της το χρωστά επίσης στον εν λόγων αξιωματούχο τον Μεσιέ Νικόλα (Μεσενικόλα με την πάροδο των ετών). Εκτιμάται ότι στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα, ωστόσο αρκετά σπάνια τα σταφύλια της οινοποιούνται μόνα τους καθώς χρησιμοποιούνται κυρίως σε χαρμάνια με syrah.

Κρασιά από 100% Μαύρο Μεσενικόλα έχουν σκούρο χρώμα, αρώματα κοκκινόμαυρων φρούτων, ισορροπημένο σώμα και μαλακές τανίνες.

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like