Μεγάλες προσδοκίες μετά τον τρύγο από το Οινοποιείο Κεχρής

by GreekCellar
216 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι είναι οι άνθρωποι του Οινοποιείου Κεχρή μετά την ολοκλήρωση του φετινού τρύγου καθώς παρά τις βροχές της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου η σοδειά είναι αρκετά καλή και τα σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας.

Ειδικότερα οι λευκές ποικιλίες ευνοήθηκαν από την απουσία βροχοπτώσεων και παρατεταμένου καύσωνα και έτσι ο καρπός τους είναι υψηλής ποιότητας. Τα σταφύλια του Ασύρτικου έχουν άριστη ισορροπία οξύτητας και σακχάρων, ενώ για το Sauvignon Blanc έγινε νυχτερινός τρύγος σε θερμοκρασία 17 βαθμών Κελσίου ώστε να δώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Ο τρύγος του Ροδίτη στο Αμύνταιο έγινε την κατάλληλη στιγμή καθώς οι βροχές δυσχέραιναν την κατάσταση και έτσι οι άνθρωποι του οινοποιείου Κεχρή κατάφεραν να επιτύχουν άριστη υγιεινή, πολύ καλή ωρίμανση και δροσερή οξύτητα.

Η ειδική διαχείριση στον αμπελώνα βοήθησε την ποιότητα και των ερυθρών ποικιλιών, του Ξινόμαυρου, του Merlot και του Cabernet Sauvignon, αλλά και τη συγκομιδή τους πριν από την έναρξη των βροχών του Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα όσον αφορά το Ξινόμαυρο από το αμπελοτόπι της Φιλύρας στη Γουμένισσα, καλλιεργητικές τεχνικές, όπως ο πράσινος τρύγος, συνέβαλαν στην παραγωγή σταφυλιών εξαιρετικής ποιότητας, με πολύ υψηλά επίπεδα ωρίμανσης, παρότι τρυγήθηκε πολύ πρώιμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το σταφύλι αυτό αναμένεται να αποτελέσει την ιδανική πρώτη ύλη για Ξινόμαυρα πολύ μακράς παλαίωσης.

Σύντομα τα φρέσκα λευκά του 2016 θα είναι έτοιμα. Ήδη τα πρώτα δείγματα προετοιμάζουν για κρασιά δροσερά, με έντονα αρώματα και ισορροπημένο χαρακτήρα.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like