Μαυρούδι: Κρυμμένος θησαυρός

by GreekCellar
49 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ποικιλία με ισχυρή προσωπικότητα, σκούρο χρώμα για αυτό και το όνομα. Καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

Το μαυρούδι χρησιμοποιείται τόσο μόνο του όσο και σε χαρμάνια για την παραγωγή σκουρόχρωμων ερυθρών κρασιών κυρίως στην Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχουν και οι περισσότερες καλλιέργειες.

Συνήθως κρασιά που προέρχονται εξ ολοκληρού ή έχουν στην ποικιλιακή τους σύνθεση έντονο το μαυρούδι έχουν βαρύ άρωμα και γλυκιά επίγευση. Οι οινολόγοι θεωρούν απαραίτητη μια μεσοπρόθεσμη παλαίωση κυρίως λόγω των ταννινών.

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like