Μαυροτράγανο: Μετά τη διάσωση η καταξίωση

by GreekCellar
70 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

 

Η επιμονή των Ελλήνων οινοποιών να δοκιμάζουν αλλά και να εκμεταλλεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο τις γηγενείς ποικιλίες είναι η βασική αιτία της διάσωσης της ποικιλίας μαυροτράγανο.

Αρκετά χρόνια πίσω η συγκεκριμένη ποικιλία που χρωστά το όνομά της στον μαύρο και τραγανό καρπό της χρησιμοποιείτο κατά κύριο λόγο στη δημιουργία γλυκών κρασιών στη Σαντορίνη.

Ωστόσο κυρίως οι οινοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί της Σαντορίνης κατάφεραν να εντοπίσουν τα κλήματα της ποικιλίας – κυρίως παλαιά – και να τα πολλαπλασιάσουν. Η συνέχεια ήταν ακόμα δυσκολότερη στο οινοποιείο, όμως το αποτέλεσμα δικαιώνει πέρα για πέρα όσους το τόλμησαν καθώς το μαυροτράγανο με τη σωστή οινοποίηση δίνει αρώματα καπνού και γλυκών κόκκινων φρούτων. Στα… δύσκολα της οινοποίησης του μαυροτράγανου συγκαταλέγονται ταννίνες του.

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like