Μ’αρέσουνε τα bass class

by GreekCellar
177 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Την ornellaia την ξέρετε. Το σπουδαίο super Tuscany που έφτιαξε ο Αντινορι και κατέληξε στα χέρια του Frescobalti. Φυσικά το ξέρετε. Ξέρετε για το στιβαρό σώμα και τις στρογγυλεμένες τανίνες. Ξέρετε για τα αρώματα μούρου και κερασιού, την αίσθηση του ταμπάκου και του δέρματος, την συγκρατημένη οξύτητα. Κι εγώ τα ξέρω… Άπ’ έξω κι ανακατωτά. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα… Μόνο που δεν έχω πιει ποτέ την ornellaia. (Για την ακρίβεια νομίζω ότι έχω πιει ένα ποτήρι που με κέρασε ο Βασίλης, όταν συναντηθήκαμε στο Paleo. Αυτός είχε βγάλει ξένους πελάτες του και το είχαν ρίξει έξω..) Πολύ ακριβή για το βαλάντιο μου. Και δεν θέλω να κάνω αυτό που έκανε ένας γνωστός μου οινοκριτικός στο Gourmet (αιώνια του η μνήμη..) που αφού έγραψε δυο ολόκληρες σελίδες για την μαγεία του Chateau Petrus κατέληξε το κείμενο του λέγοντας ότι δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ…

Αντίθετα έχω πιει το serre nuove, το δεύτερο κρασί του κτήματος, που είναι μια μαγεία, ενώ συχνά πυκνά πίνω το Volpe που είναι το απλό τους κρασί, το 3 της ornellaia,  από άλλο βέβαια αμπελοτόπι, αλλά που δεν παύει να είναι ένα άψογο κρασί.. Και σε λογική, για μας τους Έλληνες τιμή. Κάθε φορά σκέφτομαι τι υπέροχη που θα είναι η ornellaia. Και ότι όταν θα καταφέρω το τάδε και το δείνα,  θα προσφέρω στον εαυτό μου δώρο, το κρασί αυτό… Στο μεταξύ βολεύομαι με το 2ο (σπανίως) και (κυρίως) το 3ο. Και πιστέψτε με, μια χαρά είναι κι έτσι ..

 

Μανόλης Καψής

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like