Μανδηλαριά η νησιώτισσα

by GreekCellar
110 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Η ανθεκτικότητά της σε δύσκολες συνθήκες, όπως η ξηρασία τη μετέτρεψε στην ποικιλία του Αιγαίου. Βρίσκουμε τη Μανδηλαριά να καλλιεργείται σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη Ρόδο, με τα κλήματα να είναι συνήθως διαμορφωμένα σε κύπελλο.

Δίνει ξηρά ερυθρά κρασιά με βαθύ σκούρο χρώμα, μέτριο σώμα, ενώ τα αρώματά τους είναι ελαφρά και θυμίζουν κόκκινα φρούτα. Έχει “συμμετοχή” στους οίνους ΠΟΠ Πεζά, ΠΟΠ Αρχάνες, ΠΟΠ Πάρος, είναι σχεδόν η μοναδική ποικιλία για τον ΠΟΠ Ρόδος, ενώ στη Σαντορίνη δίνει το Μπρούσκο και τη Μαυρούκα.

Θα συναντήσουμε τη Μανδηλαριά εκτός από τους ερυθρούς και σε ροζέ ή επιδόρπιους οίνους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εξαιτίας του έντονου ερυθρού χρώματός της, χρησιμοποιείται για να δώσει περισσότερο χρώμα σε ερυθρά κρασιά.

 

(για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και από την ιστοσελίδα newswinesofgreece)

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like