Και εγένετο το «Πνεύμα της Λίμνης» (L’Esprit du Lac)

by GreekCellar
395 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Φινετσάτο και πάνω από όλα στη «γραμμή» της παράδοσης που έχει χαράξει χρόνια τώρα το Κτήμα Κυρ Γιάννη, το νέο ροζέ της οικογένειας έρχεται να δώσει δροσιστική νότα και να πάρει γρήγορα μάλιστα τη θέση που του αξίζει στις κάβες των οινόφιλων και όχι μόνο.

Το νέο μέλος στη «γκάμα» κρασιών το L’Esprit du Lac, παίρνει το όνομά του από τις λίμνες του Αμυνταίου, απ’ όπου και τα σταφύλια από τα οποία δημιουργείται ωστόσο η λέξη Lac παραπέμπει 100% στο θρυλικό Lac de Roches της οικογένειας Μπουτάρη.

Χθες, λοιπόν στο ξεχωριστό L’Abreuvoir με την ιδιαίτερη και δροσερή αυλή του, ο Στέλλιος Μπουτάρης παρουσίασε το νέο και απολαυστικό δημιούργημα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη.

«Μας δυσκόλεψε και το παλέψαμε καιρό», είπε ο Στέλλιος Μπουτάρης, που δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, που πέτυχε μαζί με τους οινολόγους του Κτήματος.

Το νέο ροζέ του Κτήματος Κυρ Γιάννη φτιάχνεται από σταφύλια, τα οποία προέρχονται από αμπελώνες Ξινόμαυρου στον Άγιο Παντελεήμονα (Αμύνταιο) άνω των 30 ετών με στρεμματική απόδοση έως 800 κιλά ανά στρέμμα.

Το L’Esprit du Lac χαρακτηρίζεται από το ελαφρύ του σώμα, τη δροσιστική οξύτητα και είναι ο απόλυτος συνοδός για πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Έχει ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη και αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα.

Το L’Esprit du Lac είναι ένα κρασί που σίγουρα θα σας κερδίσει και φυσικά θα σας δροσίσει φέτος το καλοκαίρι.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like