Κτήμα Παυλίδη: Με ισχυρό οινικό αποτύπωμα

by GreekCellar
247 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Πλησιάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του το Κτήμα Παυλίδη έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά του στο ελληνικό κρασί με ιδιαίτερους και ποιοτικούς οίνους, που δημιουργούνται στο ομώνυμο οινοποιείο στα Κοκκινόγεια Δράμας.

Ο Χριστόφορος Παυλίδης επέλεξε την περιοχή αυτή που βρίσκεται στις παρυφές του όρους Φαλακρό και κοντά στο σπήλαιο Αγγίτη και εγκατέστησε εκεί αλλά και στην Περιχώρα Δράμας τον αμπελώνα του οινοποιείου που σήμερα έχει έκταση 600 στρεμμάτων, ενώ στόχος είναι η επέκτασή του ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες παραγωγής και η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι 100% ελεγχόμενη.

Στόχος της επίλεκτης ομάδας του οινοποιείου είναι η σωστή καλλιέργεια ελληνικών και διεθνών ποικιλιών, γνωστών αλλά και λιγότερο διαδεδομένων που όμως αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του terroir της περιοχής που δίνει ποιοτικό κρασί εδώ και αιώνες.

pavlidis.wine.tasting room.credits.markos.torpillas

Με τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές, οι καρποί φτάνουν στη βέλτιστη ωριμότητα, ενώ ο κατάλληλος οινολογικός εξοπλισμός αναδεικνύει κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και τις γευστικές ισορροπίες του σταφυλιού.

Το Κτήμα Παυλίδη, διατηρεί χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ενώ οποιαδήποτε καλλιεργητική φροντίδα είναι χειρωνακτική. Η άρδευση γίνεται με σύγχρονες τεχνικές, ενώ με τη βοήθεια μετεωρολογικού σταθμού παρακολουθούνται οι απαραίτητες παράμετροι και προσεγγίζεται η βέλτιστη ωριμότητα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως κυρίως οι φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις γίνονται με βάση τη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας του υπόγειου και υπέργειου τμήματος του αμπελιού.

Το κτίριο του οινοποιείου έχει εμβαδό 3.000 τμ και στεγάζει εξοπλισμό επιλεγμένο για την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση του σταφυλιού, του μούστου και του οίνου.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like