Κτήμα Χατζημιχάλη: Λευκές Φιάλες

by GreekCellar
614 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Οι δύο νέες ετικέτες του Κτήματος Χατζημιχάλη έφτασαν και αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των οινόφιλων.

Το λευκό της νέας σειράς, είναι ένα blend Ασύρτικου και Sauvignon Blanc του 2017, ενώ το ερυθρό από τον τρύγο του 2016 είναι συνδυασμός των ποικιλιών Schioppettino και Λημνιό.

Με την επιλογή των συγκεκριμένων ποικιλιών το Κτήμα Χατζημιχάλη (δύο ελληνικές και δύο κοσμοπολίτικες) θέλει να δείξει τις δυνατότητες του αμπελώνα (terroir) του. Τα σταφύλια προέρχονται από συγκεκριμένα αμπελοτόπια με πολύ μικρή στρεμματική απόδοση (200 – 300 κιλά / στρέμμα).

Για κάθε ποικιλία γίνεται ξεχωριστή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες, ενώ σημαντικό είναι το στοιχείο πως κανένα από τα δύο κρασιά δεν έχει περάσει από βαρέλι.

Με νέα μοντέρνα εμφάνιση, λευκές φιάλες με σχέδια από τα σύρματα και τις κληματσίδες του ιστορικού οινοποιείου η νέα γενιά της οικογένειας Χατζημιχάλη δίνει το πρώτο της στίγμα με σεβασμό στο έργο του Δημήτρη Χατζημιχάλη.

Το λευκό χρώμα και στις δύο φιάλες αποτελεί συνειδητή επιλογή με στόχο να τονιστεί πως το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι και θα είναι ένα premium, elegant και πρωτοπόρο οινοποιείο. Ωστόσο και το σχέδιο με τις κληματσίδες και τα σύρματα δεν είναι τυχαίο. Σκοπός του οινοποιείου είναι να τονίσει πως για την παραγωγή των κρασιών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σταφύλια από ιδιόκτητους αμπελώνες.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό οινοποιείο πιστοποιημένο με ISO22000.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like