Κτήμα Μπίζιος: Τεχνολογία με σεβασμό στην παράδοση

by GreekCellar
229 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Σε μια από τις ιστορικότερες οινοποιητικές περιοχές της χώρας μας, τη Νεμέα, βρίσκεται περιτριγυρισμένο από αμπελώνες στην κοιλάδα ανάμεσα στη Ζήρεια και στον Γαβριά το Κτήμα Μπίζιος.

Το οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1998 από τον Ηλία Μπίζιο βρίσκεται σε ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικά κτίριο, που είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μέσα που υπάρχουν στον τομέα της οινοποιίας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται σε έκταση 100 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 850 μέτρων στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας.

Τα σταφύλια είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας από αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία σταφυλιών.

Επιλέγεται προσεκτικά ακόμα και η στιγμή του τρύγου, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.

5Η διαδικασία της ζύμωσης ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ οι μικρής χωρητικότητας ανοξείδωτες ψυχώμενες δεξαμενές που διαθέτει το οινοποιείο εξασφαλίζουν τη δυνατότητα για χωριστές οινοποιήσεις ανά ποικιλία.

Στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου και σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, το κρασί παλαιώνει για χρόνια σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Αμέσως μετά οι φιάλες φτάνουν στην κάβα παλαίωσης, όπου τα κρασιά ωριμάζουν αφήνοντας τον χρόνο να τα βελτιώνει συνεχώς.

Στο επισκέψιμο πλέον οινοποιείο λειτουργεί και μικρός ξενώνας για τους οινόφιλους εκδρομείς και όχι μόνο.

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like