Κτήμα Μπριντζίκη: Με τη δύναμη της παράδοσης & της φύσης

by GreekCellar
198 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Θεμελιωμένο πάνω στις οικογενειακές ρίζες του αμπελώνα της οικογένειας Μπριντζίκη, λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, το ομώνυμο οινοποιείο χαράσσει τη δική του πορεία στον χώρο του ελληνικού κρασιού και μάλιστα χρησιμοποιώντας πλήρως τη δύναμη της φύσης σε όλα τα επίπεδα.

Το οινοποιείο δημιουργήθηκε το 1994 από τον Διονύσιο και τη Διονυσία Μπριντζίκη, ενώ οι καλλιέργειες έγιναν εξ αρχής με βιολογικό τρόπο, γι αυτό άλλωστε και το 2012 χαρακτηρίζεται ως το πρώτο πράσινο οινοποιείο στην Ελλάδα.

kthma-mprintziki2

Για το χαρακτηρισμό αυτό συνέβαλαν η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας, καθώς και η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η γεωθερμία καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης των δεξαμενών και των χώρων , ενώ η μονάδα των φωτοβολταϊκών εξασφαλίζει τις ανάγκες ρεύματος του οινοποιείου.

Με τον τρόπο αυτό το Κτήμα Μπριντζίκη καθορίζει την οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του, παράγοντας βιολογικούς οίνους ενώ τείνει να έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

«Έτσι αφήνουμε τη φύση αλώβητη απ’ τις δραστηριότητές μας. Γιατί αν αγαπάς τα αμπέλια σου, τον τόπο σου.. κι αν το προϊόν της δουλειάς σου είναι γέννημα της γης, τότε δεν μπορείς παρά να αγαπάς τη φύση και να την προστατεύεις με κάθε τρόπο. Κι έτσι μπορούμε να λέμε περήφανα πως κάθε τι που παράγουμε στο κτήμα Μπριντζίκη, είναι γέννημα φύσης αμόλυντης και το ακολουθεί ιστορία αιώνων», μας λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωπου του Κτήματος.

Οι αμπελώνες του Κτήματος, εκτείνονται σε έκταση 120 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες Ροδίτης, Τινακτορώγος, Μαλαγουζιά, Φιλέρι, Ασύρτικο και οι ερυθρές ποικιλίες Αυγουστιάτης και Αγιωργήτικο. Επίσης καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες Chardonnay, Merlot και Cabernet.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like