Κτήμα Γκιούλη: Με τη δύναμη της ορεινής καλλιέργειας

by GreekCellar
470 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Με καταγεγραμμένες ήδη δύο δεκαετίες στο ελληνικό κρασί το Κτήμα Γκιούλη συνεχίζει την ανοδική του πορεία προσφέροντας ποιοτικούς οίνους βιολογικής καλλιέργειας.

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 1993 όταν ο Γιώργος Γκιούλης, γεωπόνος, οινολόγος – γευσιγνώστης από το Πανεπιστήμιο Bordeaux II, δημιούργησε τις πρώτες εγκαταστάσεις στον τόπο καταγωγής του το Κλημέντι Κορινθίας.

Παράλληλα με τη δημιουργία του οινοποιείου φυτεύεται και ο πρώτος αμπελώνας με την ποικιλία Cabernet Sauvignon , ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες στον ελληνικό χώρο.

kthma-gkioulis1

Η θερμή υποδοχή της αγοράς στα κρασιά που παρήγαγε το οινοποιείο είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις και στον ορεινό αμπελώνα.

Οι αμπελώνες του κτήματος Γκιούλη εκτείνονται πλέον σε έκταση 60 στρεμμάτων, ενώ είναι φυτεμένοι σε τρεις πλαγιές κοντά στο οινοποιείο και σε υψόμετρο 800 έως 1.000 μέτρων.

Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι ερυθρωπές ποικιλίες Sauvignon Gris και Μοσχοφίλερο, οι λευκές Chardonnay και Sauvignon Blanc και οι ερυθρές, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο.

Οι δύσκολοι χειμώνες της περιοχής σε συνδυασμό με τα δροσερά καλοκαίρια βοηθούν ώστε να μην υπάρχουν πολλά έντομα και έτσι μειώνεται σημαντικά το ενδεχόμενο προσβολής του αμπελιού από ασθένειες. Αυτό το γεγονός βοηθά ακόμα περισσότερο στην εφαρμογή των αρχών της βιολογικής καλλιέργειας, ενώ οι στρεμματικές αποδόσεις διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Τα παιδιά του ιδρυτή Δημήτρης και Ερμιόνη, έχουν ήδη πάρει τη σκυτάλη και αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο το οινοποιείο.

kthma-gkioulis2

Τα δύο αδέλφια έχουν μοιράσει τις αρμοδιότητες έτσι ώστε η πορεία του κτήματος να είναι εντυπωσιακά ανοδική. Ο Δημήτρης Γκιούλης, που είναι οινολόγος, έχει επικεντρωθεί στον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας καθορίζοντας πάντα με προσοχή την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Από την άλλη  πλευρά η Ερμιόνη Γκιούλη, που έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και έχει εξειδικευθεί στην διαχείριση οινοποιείων στη Βουργουνδία, έχει το «τιμόνι» του εμπορικού τμήματος.

Το οινοποιείο έχει ως στόχο τη δημιουργία ποιοτικών οίνων που μάλιστα αναδεικνύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ορεινής ΠΓΕ Κλημέντι.

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like