Ήρθε το The King’s Court of Fthia από την Αρλεκοίνων Χώρα

by GreekCellar
442 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Από τα άγονα χώματα της αρχαίας Φθίας και πιο συγκεκριμένα στην ακρόπολη αυτής, που εκτείνεται το Ναρθάκιον Όρος. Όλες περιοχές του Αχιλλέα και των Μυρμιδώνων.

Σ’ένα τόπο γεμάτο ιστορία, στο νοτιότερο άκρο της Θεσσαλίας. Το πιο αφιλόξενο και δύστροπο αμπελοτεμάχιο στα 380 μέτρα από τη θάλασσα, επιλέχθηκε να σηκώσει το βάρος της ιστορίας και να αποτελέσει την αιχμή της οινοποιίας ΑρλεκΟίνων Χώρα. 

Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, δύο ελληνικές ποικιλίες, η μία ίσως η κορυφαία ελληνική ποικιλία αυτή τη στιγμή. Το Ασύρτικο που αγαπάει τα άγονα εδάφη και τις αντιξοότητες. Η δεύτερη το Μπατίκι, παρεξηγημένη γηγενής Θεσσαλική ποικιλία που συμμετείχε σε οίνους κατώτατης ποιότητας λόγο της μεγάλης παραγωγικής του ικανότητας. Βρίσκει στη φιάλη αυτή μια θέση στη βασιλική αυλή της Φθίας.

Με αποδόσεις που δεν ξεπερνάνε τα 400 κιλά/στρέμμα και για τις δύο ποικιλίες. Με καθολική απουσία νερού και λίπανσης, οι ρίζες οδηγούνται βαθιά στο έδαφος, αναζητώντας θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την επιβίωσή τους. 

Όψιμος τρύγος, που εγγυάται άψογη ωρίμανση καρπού και προσεκτική διαλογή με το χέρι ρόγα ρόγα πάνω στο αμπέλι, έφεραν στο οινοποιείο την ελίτ των παραγόμενων σταφυλιών.

Ζύμωση με τα στέμφυλα και παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες για 10 μήνες. Το 50% ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων για μόλις 5 μήνες, κάνοντας την παρουσία της δρυός διακριτικότατη υπογραμμίζοντας απλώς την ποιότητα του φρούτου.

Αντικοινωνικό και ατίθασο, θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με το οξυγόνο τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβιριστεί σε ποτήρι, με την θερμοκρασία να ακουμπά του 14 βαθμούς Κελσίου ιδανικά.

Απολαύστε το τώρα ή ξεχάστε το στο κελάρι σας για τα επόμενα 10 χρόνια.

 

*Το κείμενο καθώς και τα χαρακτηριστικά του κρασιού δόθηκαν από το οινοποιείο και δεν αποτελούν οινοκριτική του Greekcellar.gr

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like