Κυδωνίτσα από την Οινοποιητική Μονεμβασίας : Μαθημένη στα… μετάλλια

by GreekCellar
220 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Ακόμα μια διάκριση έφερε για την Οινοποιητική Μονεμβασίας η πολυβραβευμένη “Κυδωνίτσα”. Αυτή τη φορά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό Citadelles du Vin 2016, που γίνεται στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Η Κυδωνίτσα 2015 προέρχεται αποκλειστικά από την ομώνυμη ποικιλία. Η οινοποίησή της είναι κλασσική λευκή με προζυμωτική απολάσπωση και ελεγχόμενη ζύμωση στους 16 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα μια διάκριση έφερε για την Οινοποιητική Μονεμβασίας η πολυβραβευμένη “Κυδωνίτσα”. Αυτή τη φορά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό Citadelles du Vin 2016, που γίνεται στο Μπορντώ της Γαλλίας.
Η Κυδωνίτσα 2015 προέρχεται αποκλειστικά από την ομώνυμη ποικιλία. Η οινοποίησή της είναι κλασσική λευκή με προζυμωτική απολάσπωση και ελεγχόμενη ζύμωση στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Έχει χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, φινετσάτο άρωμα κυδωνιού, ιδιαίτερο φρουτώδες άρωμα και διακριτικό λόγω της γηγενoύς σπάνιας ποικιλίας, πλούσιο σώμα, φρεσκάδα, ευχάριστη οξύτητα, μακρά υπέροχη επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, τυριά και πιάτα με λευκές σάλτσες.

Το εν λόγω κρασί έχει δώσει μεγάλες χαρές στην Οινοποιητική Μονεμβασιάς και χαρακτηριστικά αναφέρουμε ορισμένες από τις διακρίσεις του:

  • Finger Lakes International Wine Competition 2009 (New York) – Χάλκινο μετάλλιο
  • Διεθνής Διαγωνισμός Decanter 2008 – Μετάλλιο Commended
  • Χρυσό μετάλλιο Berliner Wine Trophy 2012
  • Balkans International Wine Competition 2013 Kidonitsa 2012 Αργυρό μετάλλιο

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like