Η Julia Harding, η ρετσίνα και η δεύτερη ευκαιρία

by GreekCellar
219 views
Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Το εγκώμιο της ρετσίνας “πλέκει” η MW Julia Harding συνεργάτιδα της MW Jancis Robinson, μετά από μια γευστική δοκιμή στο οινοποιείο Κεχρής. Εκτός από τις υψηλές βαθμολογίες που έβαλε στα εν λόγω κρασιά, η J. Harding, προτρέπει -ήδη από τον τίτλο του άρθρου της- τους οινόφιλους να δώσουν μια ευκαιρία στη ρετσίνα παρά το γεγονός ότι κάποτε σε διακοπές τους μπορεί και να είχαν δοκιμάσει κάτι άσχημο.

Εκτός από τη ρετσίνα από το οινοποιείο Κεχρής η Harding εκθειάζει και τις αντίστοιχες ρετσίνες από τον Τετράμυθο, την Μικροοινοποιία Μυλωνάς αλλά και τον Βασίλη Παπαγιαννάκο. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στη ρετσίνα του οινοποιείου Άωτον  του Στέλιου Γκίνη, ο οποίος μάλιστα – όπως αναφέρει η ίδια – της εξήγησε πως η ρετσίνα είναι «ένα κρασί με μεγάλο μέλλον που πρέπει ωστόσο να το παράγουμε με μεγάλη προσοχή».

«Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με αυτό» (σ.σ. που της είπε ο Στ. Γκίνης), αναφέρει η J. Harding, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επισκέφθηκε την Οινοποιία Κεχρή, που όπως λέει είναι σπεσιαλίστες στη ρετσίνα. Τονίζει μάλιστα ότι η «προσοχή» που λέει ο Στ. Γκίνης, βρίσκει την εφαρμογή της στο οινοποιείο Κεχρή.

Η ίδια κάνει λόγο για τους πειραματισμούς που γίνονται εκεί και υπογραμμίζει πως το «Δάκρυ του Πεύκου» είναι το αποτέλεσμα της έρευνας του Στ. Κεχρή «για τα όρια της ρετσίνας…και την αναζήτησης για την απόλυτη ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας».

Πηγή: www.jancisrobinson.com

Κοινοποιήστε το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

You may also like