Αρκετές διαφορές έχουν οι οίνοι στα Επτάνησα. Η Κεφαλλονιά παράγει τον ΠΟΠ «Ρομπόλα Κεφα»λονιάς» από την ομώνυμη ποικιλία που εντοπίζεται στις ημιορεινές περιοχές του νησιού σε υψόμετρο 250 με 800 μέτρα. Οι οίνοι της περιοχής συγκρίνονται πολλές φορές με εκείνους της Βουργουνδίας.

Η ποικιλία Βερτζαμί δίνει στη Λευκάδα τον ερυθρό ξηρό οίνο της, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα ( 13 με 14 βαθμούς) και το υψηλότερο ποσοστό ανθοκυανίνσης που έχει υπάρξει ποτέ σε ελληνική ποικιλία, με αποτέλεσμα να έχει ένα πλούσιο σώμα.

Οίνος «Ονομασία Κατά Παράδοση» είναι η Βερντέα που παράγεται στη Ζάκυνθο από την οινοποίηση των ποικιλιών Ροδίτης και Σκιαδόπουλο. Το κρασί έχει πρασινοκίτρινες ανταύγειες, είναι διαυγές και έχει δροσιστική γεύση. Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται η επέκταση της ντόπιας ερυθρής ποικιλίας Αυγουστιάτης.

Οινοποιεία

Email: info@greekcellar.gr